TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

“Sivas’ta Hayvancılığın Geliştirilmesi” Toplantısı TBMM’de Gerçekleştirildi.
11 Mayıs 2012 Cuma


TBMM’de 09.05.2012 tarihinde AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Sivas’ta Hayvancılığın Geliştirilmesi Toplantısı”na Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ve Program Yönetimi Birim Başkanı Fatih  Gavgacı katılım sağlayarak, Ajans desteklerini ve Sivas ilinde hayvancılığı geliştirilmesi adına alınması gereken önlemleri konu alan bir bilgilendirme yaptı.
  
Sivas’ta hayvancılığı geliştirmek ve yatırımları teşvik etmek amacıyla yaklaşık 60 kişinin katılımıyla TBMM’de düzenlenen toplantıya Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Hayvancılık Daire Başkanı Muhittin Eyimaya, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ve bakanlık bürokratları katıldı. Sivas Sanayici ve İşadamları Derneği ile Sivas Sanayi ve Ticaret Odası’nın geniş bir iş adamı ve yatırımcı grubuyla katıldığı toplantıda, Sivas’ın hayvancılık potansiyeli, yeni teşvik paketinin Sivaslı yatırımcıya sağlayacakları, Kalkınma Ajansı’nın alandaki çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantıya katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Sivaslı yatırımcıya her türlü teşvik ve desteğin sağlanacağı konusunda güvence verdi. Bazı işletmelerin üst düzey yetkililerinin hayvancılık sektöründeki başarı öyküleri ve tecrübelerini yatırımcılarla paylaştığı toplantının son bölümünde, hayvancılık alanında Sivas’a yatırım yapmayı düşünen iş adamları beklenti ve sorularını bakanlık temsilcileri ve işletme yöneticilerine yöneltti. Büyük işletme sahipleri de Sivaslı meslektaşlarıyla her türlü tecrübe paylaşımına hazır olduklarını vurguladı.