TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

“Sosyal ve Kentsel Kalkınma” Mali Destek Programı Kapsamında Sivas İlinde Sözleşmeler İmzalandı
29 Mayıs 2014 Perşembe
“Sosyal ve Kentsel Kalkınma” mali destek programı kapsamında Sivas ilinden başarılı bulunarak Ajans’tan destek almaya hak kazanan 6 projenin başvuru sahipleriyle sözleşme imza töreni Dr. Hasan CANPOLAT Konferans Salonunda 28.05.2014 tarihinde Sivas Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Âlim BARUT’ un başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Törene Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve ORAN Yönetim Kurulu Üyesi Osman YILDIRIM, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, Gemerek Kaymakamı Yusuf ÖZBEY, Gürün Belediye Başkanı Nami ÇİFTÇİ, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI ve kamu kurumlarından yetkililer katıldı.

Vali Âlim Barut, törende yaptığı konuşmada:   “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, 2014 yılı mali destek programları kapsamında başarılı projeler nisan ayı sonunda kamuoyu ile paylaşılmıştı. Destek almaya hak kazanan başvuru sahipleriyle sözleşmelerin imza süreci devam etmektedir. Söz konusu programlar kapsamında KOBİ’lere yönelik olarak ilan edilen “istikrarlı büyüme mali destek programı” kapsamında Sivas ilimizden 23 proje ajanstan destek almaya hak kazandı. KOBİ’lerimizin söz konusu projeleri uygulamasıyla birlikte Sivas ilimize 6,3 milyon TL’si ajans desteği olmak üzere toplamda 13 milyon TL’nin üzerinde yatırım kazandırılmış olacaktır.

Ayrıca yine 2014 yılı mali destek programları kapsamında kâr amacı gütmeyen kurumların proje başvurusunda bulundukları “Sosyal ve Kentsel Kalkınma” mali destek programı ile ilimiz sınırları içerisinde merkez ve kırsal alanlarda sosyal ve kentsel altyapının geliştirilmesi hedeflenmiştir. Programa yapılan proje başvurularının değerlendirme sonucuna göre Sivas ilimizden 6 proje ajanstan destek almaya hak kazanmıştır. Söz konusu projelerin uygulanmasıyla birlikte Sivas ilimizin sosyal ve kentsel altyapısının geliştirilmesi amacıyla 3,6 milyon TL’si ajans desteği olmak üzere toplam 7,7 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleşmiş olacaktır.

Sonuç olarak, ajans 2014 yılı mali destek programları kapsamında Sivas ilimizden 29 proje başarılı bulunmuş ve ajanstan toplam 9,9 milyon TL destek almaya hak kazanmıştır. Programlar kapsamında ilimize toplam 20,7 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleşecektir. Ajans çalışmalarının ve mali desteklerin ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim. “dedi. Sonrasında sözleşmelerin imzalanmasına geçildi.


“Konferans ve Toplantı Salonları İyileştirme” Projesi
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası



“Sivas Çocuk Oyun Kütüphanesi” Projesi
Sivas İl Özel İdaresi



“Hayat Sahnesine Gönül Penceresinden Bakmak” Projesi
Gemerek Köylere Hizmet Götürme Birliği



“Gürün Belediyesi Kentsel Donatı Elamanları Oluşturmasında “Durak”landı.” Projesi
Gürün Belediyesi


"Engellilere Ve Kadınlara Yönelik Aktivite Merkezi Binası Yapımı” Projesi
Gürün Kaymakamlığı



“AKM Gelişiyor Hizmetimiz Güzelleşiyor” Projesi
Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü