TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2012 Yılı Teknik Destek Programı Kapsamında Kayseri Valiliği İle Sözleşme İmzalandı.
28 Eylül 2012 Cuma

TR72-12-TD-02/009 Referans numaralı Kayseri Valiliği Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nin başvuru sahibi olduğu “AB 7. ÇERÇEVE VE HORİZON 2020 PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ” başlıklı teknik destek talebi için 28 Eylül 2012 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşme imzalamak üzere Ajans’ı ziyaret eden Kayseri Vali Yardımcısı Sn. İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN; uygulanacak teknik destek faaliyeti ile Kayseri’de üniversite-sanayi işbirliğini sağlamayı ve fon kaynaklarından daha fazla yararlanılmasını hedeflediklerini belirtti.

Alınacak eğitim ile katılımcıların Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programları hakkında ve proje yazma konusunda bilgilendirilmesi ve bu sayede de Kayseri’de proje yazma kapasitesi ve fonlardan yararlanma oranının artırılması hedeflenmektedir.  Eğitime, Kayseri Valiliği Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi personelleri, üniversitelerdeki ilgili akademisyenler ve KOBİ temsilcilerinden 35 kişinin katılımı beklenmektedir.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2012 Yılı Teknik Destek Programı’na başvuruların yıl sonuna kadar açık kalması planlanlanmaktadır. Söz konusu programa kamu kurumları ve STK’lar başta olmak üzere kar amacı gütmeyen kurumlar başvuruda bulunarak Ajans’tan destek talebinde bulunabilirler. Programla ilgili detaylı bilgi ve program başvuru formuna Ajans internet sitesinden (www.oran.org.tr) erişilebilmektedir.