TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2012 Yılı Teknik Destek Programı Kapsamında Talas İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Sözleşme İmzalandı.
27 Eylül 2012 Perşembe

2012 Yılı Teknik Destek Programı 2. Döneminde başarılı bulunan teknik destek talepleri ile sözleşmeler imzalanmaya devam etti. TR72-12-TD-02/007 Referans numaralı Talas İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Sulu Tarıma Geçiş Eğitimi Projesi” başlıklı teknik destek talebi için 26 Eylül 2012 tarihinde sözleşme imzalandı.

Alınacak eğitim ile Koçcağız Tarımsal Sulama Kooparatifi üyelerinin modern sulama yöntemlerini öğrenmiş, bilinçli sulama yapabilen çiftçiler olmaları ve bu suretle mevcut toprak yapısının korunması, iyileştirilmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi, verimin artırılması ve ürün kalitesinin artışı hedeflenmektedir.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2012 Yılı Teknik Destek Programı’na başvuruların yıl sonuna kadar açık kalması planlanıyor. Söz konusu programa kamu kurumları ve STK’lar başta olmak üzere kar amacı gütmeyen kurumlar başvuruda bulunarak Ajans’tan destek talebinde bulunabilirler. Programla ilgili detaylı bilgi ve program başvuru formuna Ajans internet sitesinden (www.oran.org.tr) erişilebilmektedir.