TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2014 Yılı Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı Kayseri Ticaret Odası’nda Yoğun Katılımla Gerçekleşti
12 Aralık 2013 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından mali destek programları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

Toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN, Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut HİÇYILMAZ, Melikgazi Kaymakamı Sayın Erkaya YIRIK, Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Mehmet FİLİZ ile Ajans Genel Sekreter Vekili Sayın Fatih GAVGACI’nın yanısıra ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda KOBİ temsilcisi programa katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Mali Destek Programı tanıtım videosu ve bilgilendirme sunumuna geçildi.

Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI ajansın geçtiğimiz yıllarda yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın hazırlamış olduğu  2014-2023 bölge planı çerçevesinde hazırlanmış olan 2014 yılı mali destek programlarının bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni etti.




Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut HİÇYILMAZ ise konuşmasında Kayseri’nin ihracat potansiyeli bakımından üst sıralarda olmasına rağmen ilde ihracatçı firma başına düşen ortalama ihracat miktarının düşük olduğunu ve bu potansiyelin artırılması gerektiğini söyledi. Bu amaçla Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı Mali Destek Programına bundan önce olduğu gibi yüksek seviyelerde ilgi gösterileceğini tahmin ettiğini ve bu bağlamda, kayda değer yatırımlarla katma değeri yüksek üretim yapısına kavuşacaklarını ümit ettiğini belirtti.



Hiçyılmaz’ın ardından konuşmasını yapan Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN de, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı Mali Destek Programının, ilimize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ettiğini kaydetti. Ülkemizde üretilen pek çok ürünün ihraç edildiğini fakat ürettiğimiz ürünlerin farkındalığının oluşturulmasının ve yeni modeller üreterek piyasaya girilmesi gerektiğini belirtti. 2014 yılı Mali Destek Programlarının da iş yapmak isteyen yeni firmalara destek sağlayacağını belirtti.




Toplantı ORAN Uzmanlarından Ahmet Emin KİLCİ’nin yaptığı bilgilendirme sunumu ve katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.