TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2014 Yılı Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yoğun Katılımla Gerçekleşti
12 Aralık 2013 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından mali destek programları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

Toplantıya Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Osman YILDIRIM ile Ajans Genel Sekreter Vekili Sayın Fatih GAVGACI’nın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda KOBİ temsilcisi programa katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Mali Destek Programı tanıtım videosu ve bilgilendirme sunumuna geçildi.

 

Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI ajansın geçtiğimiz yıllarda yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Ayrıca bu seneki Mali Destek Programlarının, ORAN tarafından hazırlanan ve şu an Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulmuş durumda olan 2014-2023 Bölge Planı baz alınarak oluşturulduğunu ve Sivas ilindeki KOBİ’lerin ve kamu kurumlarının programlardan azami seviyede faydalanmasının il kalkınması adına önemli olduğunun altını çizmiştir.



Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Osman YILDIRIM ise 2014 yılında ajansın sadece Sivas ve Yozgat illerine özel olmak üzere KOBİ’lerimiz için İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı ve Sosyal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programının açıklandığını söyledi.  Sayın Osman YILDIRIM konuşmasında ayrıca, her iki program için toplam 16.5 milyon TL kaynak ayrıldığını, firmaların başvurdukları takdirde proje başına maksimum 500 bin TL destek alabileceklerini, geçen üç yılda da toplam 15,2 milyon lira kaynağın Sivas’a aktarıldığını belirtti. 




Toplantı ORAN Uzmanlarından Ahmet Emin KİLCİ’nin yaptığı bilgilendirme sunumu ve katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.