TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2019 Genç Çevirmenler Yarışması
4 Şubat 2019 Pazartesi

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI


AVRUPA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI


GENÇ ÇEVİRMENLER YARIŞMASI 2019


Avrupa Birliği Başkanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nın dokuzuncusu 6 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da düzenlenecektir. Yarışmaya Türkiye genelinde lisans eğitimi veren üniversitelerin mütercim-tercümanlık ve çeviribilim bölümleri öğrencileri katılabilecektir.


Katılım müzakerelerinin yürütüleceği esasları düzenleyen 3 Ekim 2005 tarihli Türkiye İçin Müzakere Çerçeve Belgesi’ne göre, Türkiye, katılımdan uygun bir süre önce AB müktesebatının Türkçe çevirisini tamamlamakla ve AB kurumlarının ihtiyacı olacak çevirmenleri yetiştirmekle yükümlüdür.


Üniversitelerimizde çevirmenlik eğitimi alan öğrencilerin AB uyum sürecine ve uzmanlık gerektiren müktesebat çeviri çalışmalarına yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda ihtiyaç duyulacak çevirmenlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana Genç Çevirmenler Yarışması düzenlenmektedir.


Yarışmada, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Yarışmada dereceye giren genç çevirmenlere başarı sertifikalarının Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenecek törenle Ankara’da verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca, Yarışmada her dil kategorisinin sadece birincileri olmak üzere üç öğrenci, Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret edeceklerdir.


Yarışma kurallarına ulaşmak için tıklayınız.


Yarışma afişine ulaşmak için tıklayınız.