TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
20 Ağustos 2014 Çarşamba
20.08.2014

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir YAZICI Başkanlığı’nda Yozgat’ta yapıldı. Toplantıya; Sivas Valisi Alim BARUT, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK ve Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI katılım sağladı.



Sivas Valisi Alim BARUT’tan Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devrelan Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, yaptığı konuşmada, başkanlık süresi boyunca yaptığı hizmetlerinden dolayı Sivas Valisi Alim BARUT’a teşekkür etti. Bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Vali YAZICI, “Ajans 2015 yılı çalışma programını ve bütçe çalışmalarını başlatmıştır. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan çalışmalara ve sağlanacak olan desteklere de bu programların onaylanmasıyla birlikte devam edeceğiz. Ajans destek programları kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde izleme ziyaretleri, ihaleler ve ödemeler gerçekleştirilmiştir. Fiziksel kontroller ve raporlama faaliyetleri yürütüldü. Tamamlanan projelere yönelik yönetim faaliyetleri başlatıldı. Ayrıca bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil ve stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmaların desteklendiği doğrudan faaliyet destek programı kapsamında geçtiğimiz ay Yozgat Belediyesi ve Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından faaliyet teklifleri başarılı bulundu Ajansla destek sözleşmeleri imzalandı.” dedi.



Kayseri, Yozgat ve Sivas illerindeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve STK temsilcilerinden oluşan Ajans Kalkınma Kurullarının, ORAN'ın yol haritasının belirlenmesinde kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali YAZICI, “Kalkınma Kurulları, bölgenin sorunlarına çözümler üretilmesine, bölgenin tanıtımına bölge potansiyelinin ve özeliklerinin ortaya çıkartılmasına yönelik olarak Ajans Yönetim Kurulu tavsiyelerde bulunma görevini icra etmektedirler. Kalkınma Kurullarının bu fonksiyonlarını daha da etkin yapabilmeleri için Orta Anadolu Kalkınma Ajansımız bu kurum üyelerine ziyaret programı başlamıştı. Bu ziyaretlerde ORAN Kalkınma Kurulu Üyeleri ile iletişim ve koordinasyonunu güçlendirmek ve bölgesel gelişme hedeflerine daha fazla katkı sağlanmasını temin etmek üzere Kalkınma Kurulu Üyelerinin birebir görüşlerine başvurularak onların bu konudaki tecrübelerinden istifade edilmeye çalışılmaktadır. Ajans Yönetim Kurulu tarafından tüm Kalkınma Kurulu Üyelerimizin görüşlerinin de titizlikte değerlendirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Ajans Yönetim Kurulu üyeleriyle öğle yemeğine geçildi.