TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Kalkınma Kurulu Üyeleri ile II. İyi Uygulama Örneği Ziyaretleri Gerçekleştirildi
2 Haziran 2014 Pazartesi
2013 yılı II. Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda alınan kararla, TR72 Bölgesinin (Kayseri, Sivas ve Yozgat) gelişimi adına örnek alınabilecek çalışmaların Ajans Kalkınma Kurulu üyeleriyle birlikte yerinde ziyareti hedeflenmişti. Bu çerçevede, 2014 yılının ikinci iyi uygulama örneği ziyareti, 30 Mayıs 2014 tarihinde; kümelenme konusunda uluslararası düzeyde başarılı örneklerin yer aldığı Ostim Sanayi Bölgesine gerçekleştirildi.




Ziyaret kapsamında ilk olarak Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN Kalkınma Kurulu üyelerine Ostim ve Bölgedeki kümeler hakkında bilgi verdi. Ardından Bölgede faaliyet gösteren kümelerden “Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümesi” ve “Kauçuk Teknolojileri Kümesi” konuları üzerindede duruldu. Öğle yemeğinin ardından Ostim Mühendislik ve Tasarım Merkezi ziyaret edilerek merkez hakkında detaylı bilgiler alındı. Ziyarete Bilim, Sanayi ve Teknoloji Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Müdürlükleri, KOSGEB Kayseri İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü, Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası, Erciyes Teknopark A.Ş. Sivas 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas KOSGEB Müdürlüğü, Yozgat Genç Sanayici ve İşadamları Derneği, Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Yozgat Şubesi’nden üst düzey katılım sağlandı.




Söz konusu ziyaret kümelenme alanında iyi uygulama örneklerinin bölge genelinde daha iyi anlaşılması ve yaygınlaştırılmasına  katkı sağlayacak olup, ziyaret programlarının bölge için önem taşıyan diğer alanlarda da düzenlenmesine devam edilmesi planlanmaktadır.