TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Kalkınma Kurulu Üyeleri ile İyi Uygulama Örneği Ziyaretleri Gerçekleştirildi
2 Mayıs 2014 Cuma
2013 yılı II. Kalkınma Kurulu Toplantısında alınan kararla, TR72 Bölgesinin (Kayseri, Sivas ve Yozgat) gelişimi adına örnek alınabilecek çalışmaların Ajans Kalkınma Kurulu üyeleriyle birlikte yerinde ziyareti hedeflenmiştir. Bu çerçevede, 2014 yılının ilk iyi uygulama örneği ziyareti, bölge için önem taşıyan sektörlerden biri olan tarım ve hayvancılık alanında 30 Nisan 2014 Çarşamba günü Kayseri'de geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirildi.

Bu amaçla, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri İşbirliği ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük entegre hayvancılık işletmelerinden biri olan Saray Çiftliği’nin Develi tesisi ve Develi Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait hayvancılık işletmesi ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında, katılımcılara işletmeler hakkında detaylı bilgi sunuldu. Söz konusu ziyarete, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Müdürlükleri, Tarım Kredi Kooperatifleri Kayseri Bölge Birliği, Kayseri Ticaret Borsası, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Sivas Ziraat Odası, Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Sivas Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Yozgat Ticaret Borsası, Yerköy Ticaret Borsası, AHİLER Kalkınma Ajansı ve Et ve Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası Müdürlüğü’nden üst düzey katılım sağlandı.

Söz konusu ziyaret tarım ve hayvancılık alanında iyi uygulama örneklerinin bölge genelinde yaygınlaştırılmasına  katkı sağlayacak olup, ziyaret programlarının bölge için önem taşıyan diğer alanlarda da düzenlenmesine devam edilmesi planlanmaktadır.