TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Tanıtım Atağına Devam Ediyor
10 Kasım 2015 Salı
10.11.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi İstanbul’da Yozgatlılar Federasyonuna ziyarette bulundu ve İstanbul’da faaliyet gösteren dernek başkanlarına ve YOSİAD (Yozgatlı Sanayici İş Adamları Derneği” Yönetim Kuruluna “Yozgat Yatırım Ortamı” hakkında sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların interaktif bir şekilde ilgi ile dinlediği sunumda Yozgat’ta yatırım olanakları, OSB altyapısı, yatırım bekleyen sektörler üzerinde katılımcılara bilgiler aktarıldı. İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet YILMAZ ilerleyen dönemlerde diğer Yozgatlılar Federasyonları ile bir Yozgat Kalkınma Çalıştayı planladıklarını ve bu konuda insan kaynağı güçlü olan bir kurum olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansından destek isteyeceklerini belirtti.

Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI yaptığı açıklamada “2010 yılından bugüne kadar Yozgat’a 19 milyon TL’ye yakın bir mali destek verdik. Bu desteğin Yozgat açısından artması için Yozgat’a özel çalışmalarımız devam ediyor. Yeni dönemde yatırım destek ofislerimiz çok yoğun bir çalışma içerisine girecek, bölge içi-dışı ve hatta yurt dışında Yozgat’a yatırımcılar arayacak, bizim görevimiz doğru insanlara ulaşmak, yatırım konusunda akıllarında varsa soru işaretlerini gidermek, yoksa ilerleyen vadelerde hatırlamaları üzere bir iz bırakmak.” İfadelerine yer verdi. Ayrıca Yozgat’a özel bir fon kaynağı bulduklarını ve bu müjdeli haberi kamuoyu ile kısa zaman içerisinde paylaşacaklarını dile getirdi.

Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur YILDIZ “Bu ziyaretler bugünden sonra da devam edecek, hatta daha tematik ziyaretler yapacağız, iş adamlarımızı yerlerinde ziyaret ederek Yozgat’ta yatırım ortamını ifade edeceğiz. Bugün Federasyon ziyaretimizde YOSİAD’ın yönetim kurulu seçimine denk gelmesi ile hedef kitleyi yakalamış olduk, bu organizasyonu gerçekleştirmemizde bize ev sahipliği yapan Konfederasyon Başkanı Ahmet YILMAZ Bey’e ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar memleketini unutmayan YOSİAD eski yönetim kurulu başkanı Uşak Seramiğin sahibi Durmuş TANIŞ Bey’e yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum ve yine bir sanayici olan yeni yönetim kurulu başkanı hemşerimiz Erdal ÖZTÜRK Bey’in de başarılı projelere imza atacağına inanıyorum” dedi.