TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Yönetim Kurulu Kayseri’de Toplandı
24 Eylül 2014 Çarşamba
24.09.2014

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Eylül 2014 tarihinde Ajans Merkez Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı  Abdulkadir Yazıcı, Kayseri  Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman Yıldırım, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı katılım sağladı.


TR72 Bölgesi Alt Bölge Çalışması Tamamlandı

Toplantıda konuşan Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bölge içinde farklı gelişim alanlarının belirlenmesi ve birbirleriyle benzer özellik taşıyan alt bölgeler için belirlenen eksen, öncelik ve tedbirlerin mekânsal olarak farklılaştırılması amacıyla yürütülen “TR72 Bölgesi Alt Bölge Çalışması”  tamamlanarak ilgili paydaşların dikkatine sunulduğunu söyledi. Vali Yazıcı, söz konusu çalışma ile imalat sanayi, hizmet sektörü, tarım ve madencilik alanlarında yapılan analiz ve çalışmalarla, TR72 Bölgesinin gelişmişlik seviyesine göre aalt bölgelere ayrıldığını ve her bir alt bölge için öncelik alanlarının yerel sorun ve öncelikler dikkate alınarak belirlendiğini ifade etti.

Yenilik Stratejisi Çalışması Devam Ediyor

Vali Yazıcı yaptığı açıklamada, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin ar-ge ve yenilik potansiyellerinin analiz edilmesi ve belirlenen potansiyellerin geliştirilmesine yönelik KOBİ, kamu kurumları, STK’lar ve üniversiteler nezdinde eylem planı hazırlanmasına yönelik çalışmaların da Ajans tarafından sürdürüldüğünü belirtti.

Teknik Destek Programı İle 923 Personele Eğitim Desteği

YAZICI konuşmasının devamında;

“Kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle eğitim ve danışmanlık desteklerinin sağlandığı Teknik Destek Programı kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında farklı kurumlarda çalışan 923 personele çeşitli konularda eğitim desteği sağlandı.” şeklinde konuştu.