TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
30 Ekim 2014 Perşembe
30.10.2014

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısı  Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI başkanlığında Sivas Valiliği Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.


Toplantıya; Sivas Valisi Âlim BARUT, Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Ajans Genel Sekreteri Vekili Fatih GAVGACI katıldı.

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir YAZICI toplantı öncesinde yaptığı konuşmasında; Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, faaliyetlerine planlama ve koordinasyon süreçleri, mali ve teknik destekler ile yatırım destek danışmanlığı başta olmak üzere tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalara devam etmektedir” dedi.

82 Projenin Uygulama Süreci Devam Etmektedir

“Ajans tarafından yürütülmekte olan mali destek programları kapsamında hali hazırda 82 projenin uygulama süreci devam etmektedir. Söz konusu projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri Ajans uzmanları tarafından eksiksiz olarak gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca, Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek Programları kapsamında proje ve faaliyet uygulamaları da devam etmektedir.    Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek programlarına başvurular devam etmekte olup,  söz konusu programlarla ilgili detaylar Ajans web sitesinde paylaşılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Sivas YDO Yeni Binası’na Kavuştu

“Ajans Sivas Yatırım Destek Ofisi bu ay itibariyle yeni binasına kavuşmuş bulunuyor. Mülkiyeti daha önce Ajans tarafından alınmış olan Hubiyar Korucu Konağı’nda bir süredir devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanmış ve binada Ajans hizmetleri sunulmaya başlanmıştır. Binamızın resmi açılışının önümüzdeki günlerde Ajans Yönetim Kurulu üyelerimizin de katılımıyla gerçekleşmesi planlanmaktadır.

Bu vesileyle, Sivas Yatırım Destek Ofisi binamızın restorasyon çalışmaları süresince desteklerini esirgemeyen Sivas Valimiz Alim Barut’a ve binamızın peyzaj çalışmalarına katkı sağlayan Belediye Başkanımız Sami Aydın’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Basın bilgilendirilmesinin ardından Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.