TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı.
19 Aralık 2012 Çarşamba
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Şerif YILMAZ, Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK,  Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, Kayseri İl Genel Meclis Başkanı Saadettin AYDIN, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman YILDIRIM, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK, ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit ÖZKANCA ve ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU katıldı.



Öncelikle hem 2010 hem de 2011 yıllarında uygulanan farklı mali destek programları kapsamında 120’nin üzerindeki kar amacı güden ve gütmeyen kurumlara yönelik projelere yaklaşık 35 milyon TL tutarında mali destek sağlandığını belirten Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Şerif YILMAZ, Ajans tarafından 2012 yılında Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Teknik Destek Programları uygulandığını ve bu kapsamda bölgemizde toplam 27 projeye daha mali destek sağlandığını ekledi.



Ajansın 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında mali destek programlarını 26 Aralık 2012 tarihinde ilan ederek proje başvurusu kabullerine başlayacağını belirten YILMAZ, “Söz konusu programlar kapsamında, KOBİ’lere yönelik olarak stratejik sektörlerde ve bölgemiz için rekabette öncü sektörlerde yapılacak yatırımların desteklenmesi hedeflenirken, kar amacı gütmeyen kurumlara için tarıma yönelik altyapının ve insan kaynaklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Programlar kapsamında KOBİ’lere 15.000.000 TL, kar amacı gütmeyen kurumlara 5.000.000 TL kaynak aktarımı planlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde Ajans tarafından mali destek programlarına ilişkin bölgemiz il ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri düzenlenecektir. Toplantı ve eğitimlere katılmak isteyen potansiyel başvuru sahipleri Ajans web sitesi üzerinden süreci takip edebilirler. Programlara ilişkin detayları içeren Başvuru Rehberleri programın ilanını müteakip Ajans web sitesinden ve Ajans hizmet merkezlerinden temin edilebilecektir” dedi.      

Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından öğle yemeğine geçildi.