TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Çocuk Oyun Kütüphanesi Hizmete Açıldı
16 Aralık 2015 Çarşamba
16.12.2015

2-14 yaş arası çocuklar ile ailelerinin sosyal ve kültürel hayatına büyük ölçüde katkı sağlayacak olan Çocuk Oyun ve Eğlence Merkezi (Çocuk Oyun Kütüphanesi) hizmete açıldı.

Açılışa; Sivas Valisi Âlim BARUT, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, İl Genel Meclis Başkanı Sedat ÖZATA, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Vali Yardımcısı Turgay İLHAN, Kaymakamlar, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kurum Müdürleri ve çok sayıda çocuk katıldı.

Sivas İl Özel İdaresi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yapılan projenin geleceğimizin teminatı olan çocukların iyi yetişmelerine imkân sağlayacağını belirten Vali  BARUT; "Çocuklarımızın iyi yetişmesi için büyük çaba sarf etmeli, onları geleceğe hazırlamalıyız. 21. yüzyılda her alanda başarılı ülkeler arasında söz sahibi bir ülke olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için kaliteli eğitim almış bilgi ve teknolojik deneyimlere açık bireyler yetiştirmeliyiz. Çocukların kütüphane ile iletişim sağlamalarına yardımcı olmalıyız. Çocukların oyun sevgisi, sosyal alanda beceri kazanmaları, topluma katılmaları ve katkıda bulunmak amacıyla bu merkezin açılması amaçlandı.  Bu duygu ve düşüncelerle Çocuk Eğlence ve Oyun Merkezinin yapılmasından emeği geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve personellerine, bu merkezin yapılmasına destek veren ORAN'a teşekkür ediyor, buradan faydalanacak olan çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Ajans Genel Sekreteri Kamil TAŞCI ise bu tip projelerin çok önemli olduğunu, Ajansın bu sosyal projeye azda olsa katkı sağlamasından dolayı mutlu olduklarını, bu tip projelere ve diğer projelere desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Çocuk Eğlence ve Oyun Merkezi binasının açılışı yapıldı.