TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Cumhuriyet Üniversitesi-ORAN Bölge Planı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi.
4 Mart 2013 Pazartesi
TR72 Bölgesi 2014-2023 Dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmaları ve Ajans Mali Destek programlarının tanıtımı kapsamında 1 Mart 2013 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonunda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ve Ajans personeli ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK ve değerli öğretim üyelerinin katılımıyla Sivas’ta istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU Ajans çalışmalarına yönelik olarak sunum verdi. Bu çerçevede, yeni dönem planlama süreci ve TR72 Bölgesi 2014-2023 Dönemi Bölge Planı çalışmalarının yanı sıra Ajans Mali ve Teknik Destek Programları hakkında da bilgi veren Sn. PALANCIOĞLU, Sivas’ın küçük sıçramalarla atılım gerçekleştirebilecek bir il olduğunu belirtti.

Yeni dönem mali destek programlarında Sivas ve Yozgat’ın daha avantajlı olduğunu söyleyen Sn. PALANCIOĞLU’nun bilgilendirmesinin ardından Sn. KOCACIK Ajans mali destek programının ilk dönemlerinde Sivas’a ait projelerin nispeten az olduğunu gözlemlediklerini, bunu değiştirmek istediklerini söyleyerek, çalışmalarından ötürü Ajansa teşekkür etti. Toplantıda Ajans faaliyetlerinin Üniversite tarafından bilinirliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların önemine dikkat çekildi.

Katılımcıların soru ve önerilerinin alındığı toplantıda, öğretim üyelerinin Ajans faaliyetleri, proje önerileri ve mevcut mali destek programı konusundaki soruları yanıtlandı. Ajans ve Üniversite arasındaki çalışmaların, spesifik gruplarla tema bazlı sürdürülmesi konusunda fikir birliğine varıldı.