TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Dr. Hakan Gürsu’yla Endüstriyel Tasarım ve İnovasyon Eğitimi Yapıldı.
4 Kasım 2011 Cuma
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Dr. Hakan Gürsu’yla Endüstriyel Tasarım ve İnovasyon Eğitimi”,  3 Kasım 2011 Perşembe günü Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilmiştir. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, rekabet etmenin püf noktasının “Tasarım” ve “Yenilikçilik” olduğunu vurgulamış, küreselleşen dünyamızda “Endüstriyel Tasarım ve İnovasyon” olmadan üretimin planlanamayacağına değinmiştir. Kobilerimize destek olmak ve ürün tasarımlarında yeni fikirler aşılamak için düzenlenen eğitimde, Dr. Hakan Gürsu’nun alanında Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olduğunu söylemiştir.



Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen organizasyona Kayseri İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kamil AKÇADIRCI, Sivas İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ruhi TONBUL, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürü Orhan AKŞİT, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALÇI’nın yanı sıra çok sayıda sanayici, akademisyen ve tasarımcı katılmıştır. Eğitim, Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınma için “Yenilişim ”in önemi, “Tasarım ”ın Bilim ve Teknoloji ile nasıl bütünleştiği, sektörel başarı öykülerinin anlatılması ile başlamış, çok sayıda ödüle sahip olan Designnobis’in alan çalışmalarından örnekler ile devam etmiştir.
 

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Gürsu, Kalkınma Ajansları tarafından sağlanan Mali Destek Programlarının ve Teşviklerin yatırımcılar için şans olduğunu ve yatırımlarını şekillendirirken tasarımının ne kadar önemli olduğunu unutmamaları gerektiğini vurgulamıştır. Ayrıca Dr. Gürsu, farklı sektörlere yönelik hazırlamış olduğu özgün ve yaratıcı tasarımlar üzerinden de örnekler vererek programı sonlandırmıştır.