TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Ekim Ayı Yönetim Kurulu toplantımız Yozgat’ta gerçekleştirildi
26 Ekim 2016 Çarşamba
 26.10.2016

Yozgat Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık katıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Vali Gül yaptığı açıklamada, 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Destekleri programı kapsamında başarılı bulunan projelerden 2’si ile sözleşme işlemlerinin tamamlandığını, projeler için izleme faaliyetlerine başlandığını söyledi.
Önümüzdeki süreçte; imzalanma aşaması halen devam eden projeler için gerekli görev dağılımları yapılarak sözleşmelerin yürütülmesi sürecine geçileceğini belirten Vali Gül, “Başarılı olan ve sözleşme aşamasını tamamlayan yararlanıcılara önümüzdeki 1 aylık süreçte projelerin yürütülmesi ile ilgili eğitimler verilecek, her bir proje için izleme ve değerlendirme birimi uzmanlarınca ilk izleme ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Tamamlanan ilk izleme ziyaretleri akabinde projeler için ön ödeme işlemlerine geçilecektir. 2016 yılı Mali Destek Programları kapsamında başarılı olan projelere yaklaşık 6 milyon 800 bin lira tutarında ön ödeme işleminin gerçekleştirilmesi ön görülmektedir” dedi.
Ajansın TR72 Bölgesindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin arttırılması için ORAN Akademi kapsamında teknik destek sağladığını ifade eden Vali Gül, “Bu kapsamda 13-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Kocasinan Kaymakamlığı’ndan gelen talep üzerine, Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde görev alan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere eğitim desteği sağlanmıştır. Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile Ajansımız arasında İşbirliği Protokolleri imzalanmıştır. Protokoller doğrultusunda kurumlara eğitim ve tanıtım faaliyeti destekleri sağlanacaktır” diye konuştu.
Kayseri’de Ar-Ge Merkezi sayısını artırmak için yaptıkları çalışmada birçok firma ile birebir görüşmeler yapıldığını ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Ar-Ge Merkezi Başvurusu yapabilecek potansiyel firmalar belirlendiğini kaydeden Vali Gül, “Bu bağlamda şuanda 4 firma ile ARGE merkezi kurulumu için çalışmalara başlanılmış olup 6 ay içinde tamamlanması hedeflenmektedir. Erciyes Teknopark ile yaptığımız işbirliği protokolü neticesinde 13-14-15 Ekim tarihlerinde düzenlenen AEROEX Uluslararası Uzay ve Havacılık Organizasyonuna katılımcı bulma ve finansman sağlama noktasında Ajansımızın katkıları olmuş ve organizasyon başarı ile tamamlanmıştır. Ajansımızın çalışmalarının bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.