TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Erciyes Teknopark ile ORAN Arasında “Benim İşim Girişim” Adlı İş Fikri Yarışması Protokolü İmzalandı
13 Ekim 2017 Cuma

Erciyes Teknopark ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), bölgede teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi için “Benim İşim Girişim” yarışmasının düzenlenmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Erciyes Teknopark yönetim ofisinde gerçekleşen imza töreninde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel SekreterV. Ahmet Emin KİLCİ, Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat DOĞAN ve Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Mahmut DOĞAN yer aldı.

İmzalanan işbirliği protokolü hakkında açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan: “ Erciyes Teknopark olarak bölgemizin kalkınması ve gelişmesi için uzun yıllardır çalışmalar yürütmekteyiz. Biliyoruz ki günümüz dünyasında ülkemizin gelişmesi teknolojiyi üretmekle, bu da teknoloji tabanlı girişimcilikle olacaktır. Erciyes Teknopark olarak özellikle bölgemizde var olan geleneksel girişimcilik kültürünün farkında olarak, bu kültürün teknoloji tabanlı girişimciliğe dönüşümü için çaba göstermekteyiz.

Bugün Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi koordinasyonu ile yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Benim İşim Girişim adlı iş fikri yarışması çok yakın zamanda hayata geçiyor. Girişimciler,benimisimgirisim.comadlı internet sitesi üzerinden iş fikirlerini online olarak gönderebilecekler. Başarılı iş fikirlerinin ücretsiz çalışma alanı ve prototip desteği ile ödüllendirileceği bu yarışmanın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Son yıllarda yürüttüğümüz Sera Kuluçka programı ile edindiğimiz tecrübeleri kullanarak imzalanan bu protokol sayesinde yeni girişimciler yetiştirebilmeyi amaçlamaktayız. Bu vesileyle bölgemizin kalkınması için çaba gösteren ve bu iş birliğine imza atan ORAN Kalkınma Ajansı yönetimine de ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Sayın Doğan’ın sözlerini tamamlamasının ardından konuşan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel SekreterV. Ahmet Emin KİLCİ: “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kayseri Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda Erciyes Teknopark ile birlikte geliştirilen işbirliği protokolü kapsamında yakında Benim İşim Girişim adlı iş fikri yarışması başlıyor. Bu yarışma ile bölgemizin teknoloji tabanlı girişimcilik alanındaki gelişimine katkı sunmayı amaç ediniyoruz. Yarışma kapsamında girişimcilere nitelikli eğitimler, rehberlik desteği, ücretsiz çalışma alanları, prototip ve pazarlama desteği verilecektir.

Ticari değere sahip, teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikrine sahip tüm girişimcileri yarışmamıza katılmaya davet ediyorum. Bölgemizin kalkınması adına Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu vesile ile Erciyes Teknopark yönetimine de teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Protokol kapsamında düzenlenecek "Benim İşim Girişim" yarışması kapsamında ön elemeyi geçen herkese girişimcilik üzerine bir dizi eğitimler verilecek, aralarında başarılı olan 10 ekip ilk ürünlerini üretebilmeleri için en fazla 5.000 TL destek alacak, aynı zamanda Sera Kuluçka Merkezi hizmetlerinden de ücretsiz olarak faydalanabilecek. Başvurularınwww.benimisimgirisim.comadresinden online olarak alınacağı kaydedildi.

GÖRSELLER