TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Genç Fikirler Fabrikası İş Fikri Yarışmasının Final Programı Düzenlendi
28 Şubat 2024 Çarşamba

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından organize edilen Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Sorgun İŞGEM tarafından desteklenen Genç Fikirler Fabrikası iş fikri yarışmasının final programı düzenlendi.


Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.


Program öncesinde protokol tarafından Genç Fikirler Fabrikası yarışmasında finale kalan projelerin prototip sergisi gezildi. Programın açılış konuşmasını Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Sayın İbrahim Ethem Şahin tarafından yapıldı. Şahin, Genç Fikirler Fabrikası yarışmasının amacı ve kapsamı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 2022 yılında ilk kez uygulanmaya başlanan Genç Fikirler Fabrikası İş Fikri Yarışması kapsamında 35 başvuru alındığını ve toplam ödül değeri 300.000₺ olan yarışmanın finalinde 5 girişimcinin yarışacağını belirtti. Genç istihdamı konusuna vurgu yapan Şahin, ORAN olarak bölgede girişimcilik ekosistemine verdikleri katkılardan ve bu tarz etkinliklerin katalizör etkisine değindi. Bu projenin hayata geçirilmesinde emek veren bütün paydaşlara ve katılım sağlayan gençlere teşekkür etti.


Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Evren Yaşar ise göreve başladıkları günden itibaren Yozgat Valiliği himayesinde Yozgat’ta yeni araştırma modelleri ve üretime yönelik kalkınma planları çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Yaşar, ayrıca Yozgat’ta üniversitenin lokomotifi olduğu araştırma modelinin geliştirilmesinde ve kalkınma planlarında gençlerin yürütücülüğünde yeni projelerin yer alacağı bir sürece evrildiklerini belirtti. Projeye katılma cesareti gösteren genç bilim insanlarına çok teşekkür ederken Yozgat Bozok Üniversitesi olarak gençlerin proje ve girişimcilik noktasında destekçisi olacaklarını belirtti.


Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de yaptığı konuşmada yarınlarımız ve geleceğimizin mimarları olan gençlerin fikirlerinin hayat bulduğu anlamlı bir programda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köse, Türkiye'de ticari değer taşıyan, gençlere istihdam olanağı sağlayabilecek yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimci bireylerin veya takımların iş fikirlerini Yozgat'ta hayata geçirmelerinin teşvik edilmesinin önemli olduğunu belirtti.


Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Cumhuriyetin Yüzüncü yılında bir yüzyıla daha ümitle, cesaretle, gençlerimizin yüreği aklı ile yol almaya ve yol yürümeye devam ettiklerinin altını çizdi. Vali Özkan konuşmasında: “Yozgat’ta siz değerli gençleri gördükçe vatan diye çarpan yürekleri gördükçe ve bu gençlerin önlerinden yürüyen Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenlerini gördükçe ve bunlara destek olan idarecilerimizi gördükçe her geçen gün daha da ümitleniyorum. Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri olarak sizler çok şanslısınız. İnançlı, dirayetli ve gençlerin önünde yürüyen bir Rektörünüz var. Bunun yanı sıra yerelde de bizlerle yürüyen ve bizlere her türlü desteği veren yerel idarecilerimizle başarmamız ve başaramamamız mümkün değil. Bu yolda sizlerin yüreklerin, dinamizminize, fikirlerinize ihtiyacımız var. Fikirleriyle, projeleriyle katkı sağlayan gençlerin sayısını çoğaltırsak bu milletin, Anadolu’nun karşısında hiçbir güç duramayacaktır” ifadelerine yer verdi.


Açılış konuşmalarının ardından “Start-up’lar için Fon” konulu panel gerçekleştirildi. Girişimcilik ekosistemi ve melek yatırımcılık alanlarında uzman isimlerin bir araya geldiği Nuri Murat Avcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Esra Özden, Prof. Dr. Mehmet Botsalı ve Serra Ulusoy konuşmacı olarak yer aldı. Start-Up nedir? ve Start-up fonlama nasıl yapılır? konuları hakkında bütün girişimcilere yol gösterecek uzman görüşlerini paylaştılar.


2022 yılında ilk kez uygulanmaya başlanan ve 35 proje başvurusunun olduğu Genç Fikirler Fabrikası İş Fikri Yarışması finalinde kalan 5 proje arasından ilk üç ödüllendirildi. Ödüllerin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.