TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Girişimcilikte ORAN Rüzgarı, "Enterprise Promotion Awards 2017" için aday oldu!
11 Mayıs 2017 Perşembe
 11.05.2017

Girişimciliğin ve KOBİ’lerin desteklenmesinde ulusal, bölgesel veya yerel düzeydeki iyi uygulamalar; “İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı” kapsamındaki AB üyesi ülkeler, İzlanda, Sırbistan ve Türkiye’nin başvurabildiği Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ile 2006 yılından beri ödüllendirilmektedir. Programın amacı işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek ve paylaşmak, girişimcilerin rolü hakkında Avrupa çapında farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcilere ilham vermek ve cesaretlendirmektir. 

ORAN Kalkınma Ajansı olarak; 2014 yılı Ekim ayında Ajans personeli tarafından Yozgat’ta düzenlediğimiz  girişimcilik eğitimi ile girişimcilik yolculuğuna başlanmış ve 30 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen "Baybars Altuntaş ile Girişimcilik Günleri" adlı etkinlik ile projeye hız verilmişti. 

İlerleyen süreçte, 2014-2017 yılları arasında Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde düzenlenen 315 eğitimle, toplamda 9.000 Girişimci Adayı bölgeye kazandırılmıştır. 

Daha sonra, ORAN bünyesinde çalışan 11 uzman personel, ODTÜ Teknokent Kurucularından Dr. Ufuk BATUM ile uygulamalı olarak birebir çalışarak “Mentörlük Eğitimi” verme konusunda yetiştirilmiştir. 

KOSGEB kayıtlarına göre Ajansın destekleri ile girişimcilik belgesi alarak iş kuran işletmelere ulaşılarak mentörlük hizmetleri verilmeye başlanmıştır. 

Yaptığımız çalışmaların, Türkiye ve tüm Kalkınma Ajansları’nda iyi uygulama örneği olarak yaygınlaşması temennisi ile, Kayseri Yatırım Destek Ofisi olarak ajansımız adına "Enterprise Promotion Awards 2017" için başvuruda bulunuldu. "Girişimcilik'te ORAN Rüzgarı" sloganı ile başlattığımız bu projenin ve başvurumuzun hayırlı olmasını temenni ediyoruz.