TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

HALBES YOZGAT’TA YATIRIMLARINI BÜYÜTÜYOR
2 Temmuz 2015 Perşembe
02.07.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda düzenlenen ve ilde destek sağlayan kurumların bir araya geldikleri toplantıda, işletme sahibi Prof. Dr. Haluk DEDA tarafından HALBES firmasının Yozgat’ta devam eden yatırımları hakkında ilgililere bilgi aktarıldı.

Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleşen toplantıya; İŞ-KUR Müdürü Nevzat ATAK, Yozgat Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Mualla TAŞKESEN, KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksel ÖZDEMİR, TKDK Koordinatörü Selim TÜRKER, Yozgat OSB Müdürü Erdoğan ÖZTÜRK, Yozgat TSO Genel Sekreteri Ziya SAYDAM, Bozok Teknopark Genel Müdürü Orhan HAZER, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Özgür MEMİŞ ve ilgili kurumların temsilcileri katıldılar.
 

Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur YILDIZ yaptığı açıklamada; mevcut ve potansiyel yatırımcıların yatırım sürecinde karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne destek olmak için kamu adına yatırım ortamında önemli roller üstlenen aktörlerin önemli bir birliktelik mesajıyla bir araya geldiğini ifade etmiştir.

HALBES Firmasını Tanıyalım

2011 yılında Ankara’da kurulan HALBES firması, tıbbi ve aromatik bitkiler, et ve bal gibi gıda maddelerinin üretimi yanı sıra yenilenebilir enerji ve gıda kurutma makinesi üretimi alanlarında faaliyet göstermektedir. HALBES firmasının Yozgat’ta 100 dönüm üzerine kurulu tıbbi ve aromatik bitkiler Çiftliği’nde ekinezya, adaçayı, şeker otu, tıbbi nane, tıbbi papatya, sarı kantaron, melisa ve on beşin üzerinde tıbbi ve aromatik bitki üretilmektedir. Yozgat’ta bulunan bu çiftlik aynı zamanda Türkiye’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitki Çiftliği özelliğini taşımaktadır. Üretilen bu bitkiler Yozgat OSB’de bulunan fabrikada kurutulmaktadır.

Ayrıca Yozgat OSB’de, patentleri alınmış olan ikili kanat profilli rüzgâr türbinlerinin üretilmesi için firmanın faaliyetleri devam etmektedir. Rüzgâr türbini üretilmesi için hali hazırda bölgesel teşvik alınmış olup tribünlerin üretimine bu sene içeresinde başlanması planlanmaktadır.