TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Hollanda Ticari Müsteşarından ORAN'a Ziyaret
22 Şubat 2016 Pazartesi
22.02.2016

Hollanda Ticari Müsteşarı ve Hollanda Ekonomi İşleri Türkiye Sorumlusu Jeroen KELDERHUIS ve ekibi, ORAN Kalkınma Ajansı’nın misafiri olarak, Kayseri’nin yatırım ortamı hakkında bilgi almak ve Kayseri ile Hollanda arasındaki ticari münasebetleri artırmak amacıyla, 17-19 Şubat tarihleri arasında 3 günlük bir programla ilimizi ziyaret etti.

ORAN Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan program kapsamında, önce Sayın Müsteşar ve ekibine ORAN Merkez binasında, Kayseri Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Ali BAYIR tarafından ilimizin yatırım ortamı ve potansiyeli hakkında bir sunum yapıldı.

Daha sonra Sayın müsteşar ve ekibi, ajans uzmanlarımızla birlikte, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Enerji A.Ş., Erciyes Üniversitesi Teknopark A.Ş., GENKÖK Kök Hücre Araştırma Merkezi, Kayseri OSB Müdürlüğü, İncesu ve Mimarsinan OSB Müdürlükleri, Kayseri Serbest Bölgesi ve Erciyes Turizm A.Ş. ile bazı özel sektör firmalarını ziyaret ettiler, Erciyes Kayak Merkezini gezdiler ve ilimizin potansiyelleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Kayseri’nin yatırım ortamından ve potansiyellerinden son derece etkilenen KELDERHUIS, Türkiye’deki yabancı yatırımlarda ilk sırada yer alan Hollandalı yatırımcıların, Kayseri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları için Hollanda’da Kayseri ile ilgili bir sunum yapacaklarını ve 2016 yılı içerisinde Hollandalı işadamları ile birlikte Kayseri’ye yeniden geleceklerini belirttiler.