TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

IPA II Rekabetçi Sektörler Programı Bilgilendirme Toplantısı Sivas YDO Koordinasyonunda Gerçekleşti
4 Kasım 2016 Cuma
 04.11.2016

IPA II kapsamında yürütülen Rekabetçilik ve Yenilik Operasyonel Programı bilgilendirme toplantısı paydaş kurum temsilcilerinin katılımlarıyla Sivas Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ofisi uzmanları katılım sağladılar. Toplantı, ajans uzmanlarının sunumuyla başladı ve karşılıklı görüşmeler ile devam etti.

Bilindiği üzere, Rekabetçi Sektörler IPA I döneminde, Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı (BROP) altında 2007- 2013 yılları arasında faaliyet göstermiştir. 565 milyon Avroluk ilk döneme dair projelerin büyük bir kısmı yürütülmeye devam etmektedir. Bu başlık altında, 7,2 milyon Avro değerinde Sivas İŞGEM Projesi ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Bakanlık koordinasyonunda yürütülmektedir. Rekabetçilik ve Yenilik Operasyonel Programı (RYOP) başlığı altındaki yeni dönem 2014- 2020 yılları arasını kapsamaktadır. Projelerin uygulama sürecinin 2026’ya kadar devam etmesi beklenmektedir.

Bu kapsamda Sivas genelinde proje fikirlerinin toplanması ve önümüzdeki günlerde yeni bir toplantı yapılması planlanmıştır.