TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

İtfaiyelere Yönelik, “Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi” Gerçekleştirildi
30 Kasım 2016 Çarşamba
 30.11.2016

ORAN Akademi Kapsamında Kayseri, Sivas ve Yozgat İtfaiyelerine Yönelik, “Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi” Gerçekleştirildi.

ORAN Akademi Kapsamında, TR72 Bölgesinde görev yapmakta olan 20 İtfaiye Personeline “Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi” Desteği sağlandı. 21-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşen eğitime Kayseri İtfaiye Daire Başkanlığından 11 Personel, Sivas İtfaiye Müdürlüğünden 6 personel ve Yozgat İtfaiye Müdürlüğünden 3 personel katıldı.

Projede; Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sivas Belediyesi ve Yozgat Belediyesi İtfaiyeleri ile diğer Büyükşehir Belediye İtfaiyeleri arasındaki işbirliği ile deneyim ve iyi örnek paylaşımının sağlanması, projede verilecek eğitim ve bilgi ve uzmanlık transferinin gerçekleştirilmesi, kurulacak ortaklıkla Kayseri, Sivas ve Yozgat Belediyeleri hizmet alanlarında afetlere karşı dirençli toplum oluşturulması, arama-kurtarma ve yangınla mücadele hizmetlerinin kalitesinin artırılması amaçlandı. Alanında yetkin itfaiyecilerin arttırılması için gerçekleştirilen eğitim sonunda “eğitici” olan 20 itfaiye personeli kendi itfaiyelerindeki diğer personele de eğitim sağlayacaktır, böylelikle büyük bir çarpan etkisi yaratılması beklenmektedir.

ORAN Akademi kapsamında gerçekleşen Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi Programı kapsamında eğitmen sertifikası almaya hak kazanan eğitmenlerimiz tarafından, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sivas Belediyesi ve Yozgat Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan bölge halkına, eğitim verilmekte olan kamu kurumları, gönüllü kurum ve kuruluşlar, bölgede faaliyet de bulunan diğer özel ve resmi itfaiye teşkilatları, STK’lar, Sivil Savunma ve İzci kulübü öğrencileri başta olmak üzere bütün öğrenci ve vatandaşlarımıza talep olması durumunda Yüksekte Çalışma Eğitimi ücretsiz İtfaiye eğitim merkezlerimizde verilmektedir.

Eğitim Desteklerimiz 2017 yılında Teknik Destek Programı ile devam edecektir.