TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kalkınma Kurulu Üyeleri Çevre ve Enerji Alanında Ziyaretlerde Bulundu
12 Mayıs 2015 Salı
12.05.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından TR72 Bölgesinin gelişimi adına örnek alınabilecek çalışmaların Ajans Kalkınma Kurulu üyeleri ve ilgili paydaşlara tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla enerji ve çevre alanında iyi uygulama örneği ziyaretleri düzenlendi.

Bu kapsamda, bölgede bulunan İlçe Belediyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, İller Bankası, Üniversiteler ve ilgili diğer kurul üyelerinin ve temsilcilerinin katılımı ile 11 Mayıs 2015 tarihinde Kayseri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisleri ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında KASKİ yetkilileri tarafından ziyaretçilere İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hakkında tanıtım sunumu yapıldı ve tesis hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Ardından, Çöp Gazından Enerji Üretim tesisi ziyaret edilerek tesisi işleten HER Enerji firmasından tesis hakkında bilgi alındı. Program Kayseri Büyükşehir Belediyesi Düzenli Katı Atık Depolama sahası ziyareti ile son buldu.