TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kocasinan RAM'a Travma Eğitimi Desteği
30 Kasım 2016 Çarşamba

 30.11.2016

ORAN Akademi Kapsamında Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne Travma Eğitimi Desteği Sağlandı.

Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Psikososyal Müdahale Hizmetleri Ekibi mensubu 8 Psikolojik Danışmana yönelik, Davranış Bilimleri Enstitüsü´nde, EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) 1. Düzey Eğitimi gerçekleştirildi. Ajansımız desteği ile gerçekleştirilen eğitim ile ilimizde görev yapan Psikolojik Danışmanların vatandaşlarımıza doğru ve etkili bir şekilde hizmet etmeleri hedeflenmiştir.

Eğitsel, mesleki ve kişisel rehberlik hizmetleri, psikososyal müdahale, krize müdahale, bireysel ve grup danışmaları yolu ile psikolojik yardım ve destek hizmetlerini, öğrenciye, ailelerine, eğitimcilere ve talep ve görevlendirme halinde hizmet bölgesinde tüm kurum ve kuruluşlara sağlayan rehberlik uzmanlarının, bu geniş alanda yetkin hizmet vermesi zorunluluktur. Bu doğrultuda gerçekleştirilen EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) Eğitimi sonunda bölgemizde görev yapan 8 Psikolojik Danışman, travmaya müdahale konusunda yetkin kılınmıştır.

Sayıları 20´ye yakın kontrollü araştırma sonucunda EMDR’nin danışanların çoğunluğunun travma sonrası stres semptomlarını etkili bir biçimde azalttığı veya yok ettiği, genellikle psikolojik sorunları ile bağlantılı olan semptomlarda da (endişe gibi) azalma sağladığı görülmüştür. EMDR birçok uluslararası sağlık ve devlet kurumu tarafından da etkili bulunmaktadır. Bu eğitim ile birlikte travmatik yaşantılara doğru ve etkili müdahale edilerek, zaman ve işgücü kaybının azalması beklenmektedir.

Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız travmatik durumların çözümü konusunda Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne başvurarak, EMDR sertifikalı Psikolojik Danışman Uzmanlardan ücretsiz danışmanlık servisi alabileceklerdir.

Eğitim Desteklerimiz 2017 yılında Teknik Destek Programı ile devam edecektir.