TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

MÜSİAD Expo 2016
14 Kasım 2016 Pazartesi
 14.11.2016

MÜSİAD Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Hollandalı İş Adamları Heyeti Ziyareti ve Afrika ve Ortadoğu Bölgelerinden Alım Heyeti Getirilmesi etkinlikleri 6-7 Kasım ve 11-12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda, Hollandalı iş adamlarına ilimizde yatırım imkanları hakkında bilgilendirme ve sunumlar yapıldı, başta enerji olmak üzere, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Kayserili firmalar ziyaret edildi. Özellikle turizm sektöründe yatırımcılara büyük fırsatlar sunan Erciyes Turizm Merkezi ziyaret edilerek, Yön.Kur.Bşk. ve Genel Müdür Dr. Murat Cahit CINGI tarafından yatırımcılara Erciyes’te yapabilecekleri turizm yatırımları hakkında bilgi verildi.

Afrika ve Ortadoğu Bölgelerinden Alım Heyeti organizasyonu kapsamında, İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Expo 2016 organizasyonuna katılmak üzere ülkemize gelmiş olan Libya, Tunus, Cezayir, Irak, Gana ve Nijeryalı iş adamları, Expo 2016 sonrasında ilimize gelerek burada farklı sektörlerdeki firmaları ziyaret etme ve görüşme imkanı buldular.

Mobilya, Metal Eşya, Gıda, Dayanıklı Tüketim Malzemeleri, İnşaat ve Yapı Malzemeleri gibi sektörlerde önceden belirlenen Kayserili firmalarla eşleştirmesi yapılan konuk iş adamları, organize edilen B2B görüşmelerle verimli ticari ilişkiler kurma şansı yakalamış oldular. MÜSİAD, KSO ve KTO üyeleri ile ayrı ayrı düzenlenen B2B görüşmelerinde alım sözleşmeleri imzalanmış olup, bazı sözleşmelerin faturaları da kesilerek çok hızlı sonuçlar alındı.

Programın son gününde, konuk iş adamları için düzenlenen Gala Yemeğinde, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner YILDIZ, eski Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa ELİTAŞ ve MÜSİAD Kayseri Şb. Başkanı Nedim OLGUNHARPUTLU bir konuşma yaparak bu tarz organizasyonların Müslüman ülkeler arasındaki iş birliği ve ticarete katkılarına değinerek desteklerinden dolayı Ajansımıza teşekkürlerini ilettiler.