TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Nisan ayı Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı Sivas’ta Yapıldı
26 Nisan 2018 Perşembe

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Sivas’ta yapıldı. Toplantıya Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ, Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Sivas Valisi Davut GÜL, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTÇİ, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman YILDIRIM, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan ÇELİK ve Ajans Genel Sekreter V. Ahmet Emin KİLCİ katıldı.


Toplantıda konuşan Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ, 11. Kalkınma Planı kapsamında yapılan çalışmalara değinerek, Nevşehir’de Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN’ın katılımıyla yapılan toplantıda hem yerel hem genel idareye ilişkin; bölge valileri ile sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerini paylaştıklarını söyledi. Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda altyapı hizmetlerine ağırlık verildiğini söyleyen YURTNAÇ, "Diliyorum ki daha gelişmiş, daha müreffeh daha huzurlu bir ülke için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak tanıtıma önem verdiklerini ve özellikle de turizme yönelik çalışmalar yapıldığını aktaran YURTNAÇ, "Yakın zamanda Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde Uluslararası Sivas Kış Turizmi Kongresi yapıldı. Şimdi ise bölgeye yapılacak olan otel ile ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor.Ayrıca sağlık turizmi bölgenin geleceğini ilgilendiren bir diğer husus. Kayseri, Yozgat ve Sivas’ta sağlık potansiyelini öne çıkarmalıyız. Özellikle Yozgat’a yapılan şehir hastanesi ve yeni havaalanı ile turist sayımızı artırmayı hedefliyoruz. " şeklinde konuştu.


Sivas’ta hizmete giren İş Geliştirme Merkezi’ne (İŞGEM) çalışmalarında başarılar dileyen YURTNAÇ, "Sivas’ta Sultan Abdülhamit döneminde yapılan sanayi mektebinin kent müzesi haline dönüştürülmesi için mimari çalışmalar devam ediyor.’’ dedi. Son olarak; “Ajans tarafından 2018 yılı fizibilite destek programı ve teknik destek programı Mayıs ayı içinde ilan edilecektir. Bölgemizde yer alan kar amacı gütmeyen kuruluşlarımız tarafından teklif verilecek olan fizibilite çalışmalarına proje başı azami 200 bin TL, toplamda ise 2 milyon TL destek verilmesi planlanmaktadır." dedi.


Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

GÖRSELLER