TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı.
1 Temmuz 2013 Pazartesi
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 03 Mayıs Cuma günü Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesislerinde Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif YILMAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK, Yozgat Valisi Abdülkadir YAZICI, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin AYDIN, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa BOYDAK, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK, Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU katıldı.

Toplantıda ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif YILMAZ ''TR72 Bölgesinin kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere, 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmaları ilgili tüm tarafların katkısını almak suretiyle devam etmektedir. Bu kapsamda, 2-3 Mayıs tarihlerinde Yozgat 2023 Kalkınma Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Kalkınma Bankası ile Ajansımız arasında TR72 Bölgesi (Kayseri, Sivas, Yozgat) ‘Enerji Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu', ‘Gıda Sanayi Sektör Raporu', ‘Sağlık Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu' ve ‘Savunma Sektörüne Yönelik İmalat Sanayi Raporu' ile ‘Yozgat ili İmalat Sanayi Raporu' hazırlanmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalanmıştır. Söz konusu işbirliği ile TR72 Bölgesinin kalkınmasına hizmet etmek üzere, bölgede stratejik öneme sahip sektörlerin ulusal ve uluslararası trendler ışığında mevcut durumunu geliştirmek ve iyileştirmek için yapılması gerekenler detaylı olarak incelenecektir.'' dedi.
 


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında ilan edilen ‘Gelişen Sektörlerde Rekabetçi KOBİ'ler' ve ‘Tarımla Gelen Kalkınma' mali destek programlarına proje başvurularının 15.03.2013 tarihi itibariyle sona erdiğini ifade eden Yılmaz, ''Ajans merkez hizmet binası ve yatırım destek ofislerinden de proje başvurularının kabul edildiği programlara KOBİ programı için 190 adet, TARIM programı için 90 adet olmak üzere toplam 280 proje başvurusu gelmiştir. Bölge illerine göre proje başvuru sayıları incelendiğinde Kayseri ilinden 171 proje başvurusu, Sivas ilinden 69 proje başvurusu ve Yozgat ilinden de toplam 40 proje başvurusu bu süreçte Ajansa sunulmuştur. Proje başvurularının teknik ve mali açıdan değerlendirilmeleri Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacak ve başarılı proje başvuru sahipleri kamuoyu ile paylaşılacaktır.'' dedi.