TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Oran Ankara Model Fabrikası Açılışına Katıldı
13 Aralık 2018 Perşembe

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) teknik işbirliği ve yürütücülüğünde kurulan Ankara Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (Model Fabrika) açılışı 11 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti. Tesisin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Ankara Valisi Vasip ŞAHİN, Kayseri milletvekili Mustafa ELİTAŞ, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTCİ katıldı.


Türkiye’deki ilk model fabrika olma özelliği taşıyan tesisin ilk aşamada kesikli üretim yapan işletmelere hizmet vermesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda firmaların yalın üretimle alakalı yetkinliklerini artırmak amacıyla uygulamalı eğitimler verilecektir. Eğitim aşamasından sonra ise, firmalarda yalın dönüşümün gerçekleşmesi sağlanacaktır.


ORAN APKB Birim Başkanı M. Fatih ATİLABEY ve PYB Uzmanı Serdar ARSLAN’ın da yer aldığı model fabrika açılışının ardından ilerleyen günlerde Kayseri’de de kurulması planlanan model fabrika konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile fikir istişaresi yapıldı. Model fabrika yönetimi ve eğitmenleri ile yalın dönüşüm süreçleri, merkezin çalışma mantığı ele alındı.

GÖRSELLER