TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN’dan Erciyes Üniversitesine İşbirliği Ziyareti
30 Nisan 2015 Perşembe
30.04.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Fatih GAVGACI ve Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Burçak YÜKSEL ile Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALÇI’yı ziyaret etti. Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet ALTUNTOP’un da hazır bulunduğu ziyarette; TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı öncelikleri kapsamında işbirliği olanakları görüşüldü.

Toplantıda GAVGACI, Ajans faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi ve üniversite ile özellikle TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı eksen, öncelik ve tedbirleri kapsamında işbirliğine Ajansın açık olduğunu ifade etti. ALÇI ise, ORAN’ın TR72 Bölgesinde güzel hizmetler verdiğini ve Mühendislik Fakültesinde nitelikli bir öğretim üyesi ve öğretim görevlisi kadrosu olduğunu ve birlikte çalışmanın bir sinerjiye dönüşmesi için gerekeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Toplantıda, 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulunda TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı, Ajans destek mekanizmalarının tanıtımı ve işbirliği olanaklarının daha geniş bir katılımla ilerletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.