TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) Üyesi Oldu
20 Mayıs 2014 Salı
T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), 162 farklı ülkeden 244 ulusal ve yerel yatırım-tanıtım ajansı üyesine sahip olan Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği’ne üye oldu !

WAIPA Dünya’da Yatırım Tanıtım Ajansları (YTA) için sunduğu network fırsatlarının yanı sıra kapasite geliştirme ve yatırım tanıtımı alanında iyi örnekleri birbirlerine aktarabilecekleri bir forum görevi de görmektedir.



WAIPA, küresel ve bölgesel düzeyde YTA’lar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve yatırım çekme konusundaki deneyim aktarımını kolaylaştırmak amacını da taşımaktadır. Bu kapsamda WAIPA statü metninde de ortaya konan aşağıdaki hedefleri gerçekleştirmek için çalışmaktadır;

•    Ajanslar arasında işbirliği ve anlayışı geliştirmek ve teşvik etmek;
•    Ajanslar arasında bilgi aktarımı ve bilgi toplama sistemlerini güçlendirmek;
•    Yatırım çekme konusundaki ülke ve bölge deneyimlerinin paylaşmak;
•    WAIPA’nın sponsor olduğu etkinlikler yoluyla ya da ilgili uluslararası ajansların yönlendirmesiyle YTA’ların teknik destek ve eğitimlere ulaşmasını sağlamak;
•    YTA’ların hükümetlerine yatırım tanıtım politika ve stratejilerinin oluşturulması sürecinde getirdikleri önerilerin şekillenmesine yardımcı olmak.

Yatırım Destek Ofisleri vasıtasıyla yerli ve yabancı yatırımcılara her türlü sorunlarda danışmanlık hizmeti sunan ajansımız; WAIPA üyeliği ile birlikte TR72 Bölgesine doğrudan yabancı yatırımcı çekmek ve bölgeyi yabancı yatırımcılara tanıtmak konusunda önemli bir işbirliği ağına katılım gerçekleştirmiştir.

WAIPA’nın 20 Yıllık Genel Merkezi Cenevre’den İstanbul’a Tanışınıyor !
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanlığında İstanbul’da gerçekleşen Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Genel Kurulunun ikinci günü 14 Mayıs 2014 tarihinde yapılan oylama sonucunda, Birliğin 20 yıllık merkezinin Cenevre’den İstanbul’a taşınması kararı alındı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından yapılan açıklamada, altyapı hazırlıklarının tamamlanması ile birlikte merkez fiziksel olarak Ocak 2015 döneminde İstanbul’da faaliyetlerini sürdürmeye başlayacak.