TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Kayseri OSB İşbirliği Protokolü İmzalandı
21 Aralık 2015 Pazartesi
21.12.2015

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansının Kayseri sanayisi için güç birliğini amaçlayan protokol düzenlenen törenle imzalandı.  Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI imzaladıkları protokolün ardından iki kurum arasındaki işbirliği faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN, Bölge Müdürlüğü salonundaki imza töreninde, sanayicileri geleceğe taşımak ve yeni projelere destek verilmesi adına ORAN’ ın çok ciddi çalışmalar yaptığını belirtti.

Protokolün Kayseri sanayisine katkı sağlanmasının, bölgede faaliyet gösteren kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade eden NURSAÇAN, "Hibe ve destekler çok önemli gelişmeler kaydediyor. Sanayinin kalitesini, üretimin verimliliğini artırmaya, sanayicimizle beraber, el ele, gönül gönüle, sen ben demeden bir olmaya gayret göstereceğiz" dedi.

ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞCI da KOSB' nin Türkiye sanayisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bölgenin yaklaşık bin işletmesi ve 60 bin çalışanıyla 2 milyar dolarlık ihracat yaptığını söyledi. Kayseri sanayisinin çok önemli seviyeye gelmesine rağmen bir-iki adım ileriye geçmeye ihtiyacı bulunduğunu dile getiren TAŞCI, bu konuda KOSB' ye destek vermek istediklerini kaydetti. İşletmelere nakdi desteklerden ziyade danışmanIlık, profesyonel hizmetler konusunda destek vermeyi planladıklarını ifade eden TAŞCI, şöyle devam etti:

“Bu zamana kadar Kayseri’de 160 projeye destek verdik ve bu destekle 95 milyon liralık kaynağı harekete geçirdik. İki aylık çabamız sonucunda ilaveten 15 milyon lira daha bulduk. Bu fonu her yıl artırmayı düşünüyoruz. Aldığımız yönetim kurulu kararıyla 'melek yatırımcı şirketi' kurma kararı aldık. Bunların yanında 'ORAN Akademi' kapsamında da iş birliğimiz olacak.”