TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
2 Mayıs 2014 Cuma
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Nisan ayı Yönetim Kurulu toplantısı Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Alim BARUT başkanlığında Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Sedat ÖZATA, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ÖZIŞIK ve Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih GAVGACI katıldı.

80 Projeye Hibe Desteği
Toplantıda konuşan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Alim BARUT, gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde; “Rekabetçi Üretim”, “İstikrarlı Büyüme” ve “Sosyal ve Kentsel Kalkınma” mali destek programları kapsamında toplam Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden toplam 80 proje başvurusunun Ajans tarafından desteklenmeye hak kazandığını söyledi.

Bölgeye 55 Milyon Lira Yatırım
Belirlenen projelerle bölgede toplam 55 Milyon TL tutarında bir yatırımın hayata geçirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Barut, ajans web sitesinde ilan edilecek başarılı proje sahipleri ile sözleşmelerin de Mayıs ayı içerisinde imzalanarak projelerin uygulanmaya başlanacağını vurguladı.

Teknik Destek Programı Başlıyor
Barut, konuşmasını söyle sürdürdü:
“1 Nisan 2014 tarihinde ajans tarafından kamuoyu ile paylaşılan ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu acil veya stratejik nitelikli araştırma, fizibilite ve eylem planı gibi çalışmaların destekleneceği Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile toplam 1 milyon TL’lik bir kaynak, kar amacı gütmeyen kurumların ilgili alanlarda gerçekleştirecekleri çalışmalar için kullandırılacaktır. Bunula birlikte, bölgemizde bulunan kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefiyle eğitim ve danışmanlık desteklerinin sağlandığı 2014 yılı Teknik Destek Programı da 1 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Ajansımız tarafından açılacaktır” diye konuştu.