TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Oran ve Erciyes A.Ş. İşbirliği Sayesinde Bisiklet Sporunun Yeni Gözdesi Kayseri Olacak
18 Nisan 2018 Çarşamba

2017 yılında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin projelendirip tanıtımına başladıkları Erciyes Dağı’nda Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Bisiklet Sporu’nda Yüksek İrtifa Kamp olanaklarının tanıtımı amaçlı düzenlenen faaliyetler meyvelerini vermeye başladı.


2.200 metrede bulunan oteller, 1.000 – 1.400 metre arasındaki antrenman parkurları, yüksek yol kalitesi ve yerinde yapılan kapsamlı tanıtım hamleleri ile yüksek irtifa antrenman kamplarına çok uygun olan Erciyes dağı, alternatif spor turizmi merkezi olma yolunda ilk adımlarını atıyor.


4-5-6 Ekim ve 25-26-27 Ekim 2017 tarihlerinde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve Erciyes A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen Tanıtım gezileri ile bölgeye getirilen yabancı antrenörler ve bisiklet federasyonu yetkililerine yerinde yapılan tanıtımlar ve kış döneminde Alanya bölgesinde yapılan uluslararası yol bisikleti yarışlarındaki doğru ve yoğun tanıtım neticesinde Erciyes Dağı, yabancı profesyonel yol bisikleti takımlarının yüksek irtifa antrenman bölgesi olarak ön plana çıkmaya başladı.


FAM Trip etkinlikleri sonrası bölgeye ilk yabancı bisiklet takımı; 31 Mart 2018’de geldi. Erciyes’e 6 sporcu ve teknik ekiple 21 günlüğüne gelen Beyaz Rusya’nın “Minsk Cycling Club” bisiklet takımı dağdaki bisiklet dostu otele giriş yaptı.


Akabinde Malezya’dan “Team Sapura Cycling” 10 Nisan’da 6 sporcu ile antrenman kampına başladı. Bu takımları 16 Nisan’da Rusya Federasyonundan “Marathon Tula” Bisiklet takımı izledi. 12 sporcu ile kampa gelen Rus takımı 2 hafta konaklama yapacak.


Mayıs ayında İtalya’dan, Rusya’dan, Ukrayna, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yol bisikleti takımları Erciyes’te antrenman kamp yapmak için rezervasyonlara başladı. Bölgenin iklimi, yol kalitesi, bisiklet dostu otel konsepti, Türk Hava Yollarının 1 Nisan – 31 Ekim tarihleri arasında Dünya’nın her yerinden gelecek bisiklet takımlarının bisikletlerini uçakta ücretsiz taşıması; antrenman yapılacak yolların asfalt kalitesi ve araç trafiğinin az olması bölgeyi diğer alternatifleri arasında ön plana çıkaran etkenlerdir. Fiyatların Avrupa’daki rakip dağlara göre daha ucuz, hizmet kalitesinin daha yüksek olması ve Avrupa ile Asya arasında merkezi noktada bulunmamız özellikle Avrupa’ya gitmek için Schengen vizesi almak zorunda olan ülkeler için Erciyes’i vazgeçilmez kılmaktadır.


Beyaz Rusya’dan gelen Minsk Cycling Club takımının sporcusu ve 2018 “UCI Pist Bisikleti Dünya Şampiyonu olan Yauheni KARALIOK”; Erciyes’e ilk defa geldiğini, yüksek irtifa antrenman kampı için her anlamda Erciyes’i çok beğendiğini ifade etti. Özellikle bu aylarda daha önce antrenman yaptığımız Avrupa’daki dağlarda aşırı sert iklim koşullarından antrenman yapmakta zorlanıyorduk. Burada harika bir hava var. Yollar sanki bizim için yapılmış dedi. Minsk Cycling Club antrenörü Aleksandr Kuchinsky’de Erciyes’e geçen yıl yapılan İnfo gezisi ile geldiğini, çok beğendiği için takımını antrenmana getirdiğini, buradan alacakları sonuçlara göre Beyaz Rusya’daki tüm takımların Erciyes’e geleceğini ifade etti. Bölgeye ilk gelen takım olmanın kendilerine şans getireceğine inanan Kuchinsky, bundan sonra tüm yüksek irtifa antrenmanlarını Erciyes’te yapacaklarını belirtti.


Malezya’dan gelen Team Sapura Cycling antrenörü Zahit Sayuti’de Erciyes’i geçen yıl info turunda çok beğendiğini, bu yaz birkaç kez burada kamp yapacaklarını, yakın gelecekte bölgedeki otellerin tamamının bisiklet takımları ile dolacağına inandığını söyledi.