TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı Sivas'ta Yapıldı.
2 Nisan 2012 Pazartesi
Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan TR72 bölgesinde faaliyetlerine devam eden ORAN Kalkınma Ajansı, Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısı Sivas Valiliği'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Yozgat Valisi Sayın Necati Şentürk, Sivas Valisi Sayın Ali Kolat, Kayseri Valisi Sayın Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Sayın Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Sayın Yusuf Başer, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Sayın Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Sayın Ayhan Can, ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Reşit Özkanca ile Genel Sekreterimiz Sayın Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.


 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yozgat Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necati Şentürk, ajanstan 2010 yılında iktisadi kalkınma ve küçük ölçekli altyapı Mali destek programları kapsamında 17 milyon lira destek almaya hak kazanan 54 projenin bir kısmının uygulama sürecinin tamamlandığını söyledi. Projelerden bazılarının ise mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Şentürk, Ajans tarafından 2010 ve 2011 yılında desteklenen projeler tamamlandığında bölgede toplam 70 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleşmiş olacağını belirten Şentürk, bunun 35 milyon Lirasının Ajans tarafından desteklendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: 
"Bu projelerin uygulanmasıyla bölgede bin 100'den fazla kişiye istihdam, 13 yeni yatırım ve 700'den fazla makine ve ekipmanın bölge üretimine kazandırılması sağlanmış olacaktır. Diğer yandan, nisan ayı içerisinde ilan etmeyi planladığımız 2012 yılı doğrudan faaliyet destek programı kapsamında yer alacak potansiyel faaliyetlerin, bölgenin kalkınması ve rekabet gücünün arttırılabilmesi açısından önemli fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Nisan ayı içerisinde açıklanacak olan ORAN 2012 yılı doğrudan faaliyet destek programı bütçesi 600 bin lira olup her bir projeye sağlanacak olan mali destek üst sınırı 50 bin lira olarak belirlenmiştir."



 
Toplantının ardından Kütük Ev’de yenilen öğle yemeği ile birlikte program sona erdi.