TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı 2013 Yılı II. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı 27 Aralık 2013 Tarihinde Sivas’ta Yapıldı.
30 Aralık 2013 Pazartesi
Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı, 2013 Yılı II. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı; “Marka Kent Sivas” temasıyla Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri, Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı ve Kalkınma Kurulu Üyeleri, Kalkınma Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla 27 Aralık 2013 Cuma günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının önemli gündem maddelerini Sivas Marka Kent çalışmasıyla birlikte Onuncu Kalkınma Planı, TR72 Bölgesi 2014-2023 Dönemi Bölge Planı ve Ajans Mali Destek Programları tanıtımları oluşturdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmaları; Ajans Genel Sekreter V. Fatih GAVGACI, Kalkınma Bakanlığı, Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü, AB Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Mesut KAMİLOĞLU ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK tarafından yapıldı.




Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Sivas’taki mevcut potansiyelin değerlendirilerek bölgesel kalkınmada turizmin ön plana çıkarılması il ve bölge ekonomisine turizmin katkısının artırılması ve Sivas’ın marka kent haline getirilmesi için Sivas Marka Kent çalışmasını yürütmekte. Çalışmayla turizme hızlı bir şekilde kazandırılabilecek turizm değerlerinin tespiti, acenteler ve turistler için alternatif paket tur programlarının hazırlanması, tanıtımı ve uygulaması hedeflendi. Çalışma sonuçlarının ilk tanıtımı Kalkınma Kurulunda yapıldı. Bu kapsamda, 26-27 Aralık 2013 tarihlerinde iki günlük bir programla, Sivas’ın turizm potansiyeli taşıyan değerleri Kalkınma Kurulu üyelerine tanıtıldı.




Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda, katılımcı bir yaklaşımla kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra toplumun tüm kesimlerinden çok sayıda temsilcinin katkılarıyla hazırlanan Onuncu Kalkınma Planı, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, toplumun yüksek refah seviyesine ulaşmasını hedefliyor. 2014-2018 dönemini kapsayan kurum ve kuruluşların orta ve uzun vadeli amaçlarına, temel ilke, hedef ve önceliklerine yön veren bir belge niteliğini taşıyan Onuncu Kalkınma Planı konusunda; Kalkınma Bakanlığı, Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü, AB Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesinde Planlama Uzmanı olarak görev yapan Abdullah BAŞAR Kalkınma Kurulu üyelerine bilgi verdi.

2014-2018 döneminde Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yerelden katılımcı bir yaklaşımla oluşturulan ve bölgenin 10 yıllık geleceğine yön verecek TR72 Bölgesi 2014-2023 Dönemi Bölge Planı Bakanlıklardan gelen görüşler çerçevesinde revize edilerek, onaylanmak üzere yeniden Kalkınma Bakanlığı’na sunuldu. Planın ilk tanıtımı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Burçak YÜKSEL tarafından yapılan sunumla Kalkınma Kurulu toplantısında yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından “İstikrarlı Büyüme”, “Rekabetçi Üretim” ve “Sosyal ve Kentsel Altyapı” başlıkları altında ilan edilen 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başarılı bulunan projelere toplam 26,5 Milyon TL kaynak aktarılması planlanıyor. Bu kapsamda, Kalkınma Kurulu Üyeleri, Ajans Mali Destek Programları hakkında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Emin KİLCİ tarafından bilgilendirildi. 


Toplantı, Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanınca Kalkınma Kurulu Üyelerinin öneri ve görüşleri alındı. Ayrıca Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Tarımla Gelen Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Veterinerlik Fakültesi Laboratuvar ve Klinik Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi ile ilgili Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki KARA sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK tarafından yapılan son değerlendirmelerle sona erdi.



Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı, 2013 Yılı II. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısına ait Karar Tutanağı ve Sonuç Bildirgesine Ajansımız Web Sitesinden ulaşılabilir.