TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Fizibilite Çalışmaları Devam Ediyor
1 Haziran 2017 Perşembe
 01.06.2017

Sivas il sınırları içerisinde güneş enerjisi yatırımları açısından elverişli olduğu düşünülen alanların, bu tarz yatırımlara hazır ve cazip hale getirilmesi amacıyla “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” kurulumuna yönelik faaliyetler devam etmektedir.
Sivas Yatırım Destek Ofisi tarafından hazırlanan Sivas İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi’nin bir parçası olarak yürütülmekte olan bu çalışma sonucunda, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından önerilen güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi için elverişli alanların, kuruluş yeri kriterlerine göre bilimsel-teknik değerlendirmesi yapılmış olacaktır.
Tamamlanacak olan fizibilite sonucuna göre Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmesi durumunda yatırımcılara sağlanacak avantajların ve bu avantajlar sayesinde yatırımların ekonomik göstergelere sağlayacağı katkıların belirlenmesi hedeflenmektedir.
Bu çalışmalar kapsamında Gürün ilçe sınırları içerisinde yer alan mevcut alana, Sivas Yatırım Destek Ofisi personeli ile fizibilite çalışmasını üstlenen WYG Turkey yetkilileri tarafından saha ziyareti gerçekleştirilmiş olup, Sivas ilinde bu alanda yatırım yapmayı hedefleyen işadamlarımızla ortak bir paylaşım toplantısı gerçekleştirilmiştir. 2017 Temmuz ayı başında bütün çalışmanın ortaya konulmuş olması planlanmaktadır.