TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas İş Geliştirme Merkezi (Sivas İŞGEM) İle KOBİ’ler Büyüyor
28 Temmuz 2016 Perşembe
 28.07.2016

Sivas’ta girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini sağlamak amacıyla “İş Geliştirme Merkezi'” (İŞGEM) proje toplantısı Sivas Valisi Davut GÜL başkanlığında yapıldı. 

ORAN Sivas Yatırım Destek Ofisi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Sivas Valisi Davut GÜL’ün yanı sıra; Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Sivas Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih AYHAN, Sivas OSB Müdürü Bekir Sıtkı EMİNOĞLU, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Zeki ÖZDEMİR ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞCI katıldı.

Sivas İŞGEM Projesi, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) - Bölgesel Kalkınma bileşeni altında yer alan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulan ve kabul gören yaklaşık 7,2 milyon avro bütçeli bir projedir.

Sivas İŞGEM projesini yürütmekle yetkili kurum Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olup, proje bittikten sonra çalışmaya başlayacak Sivas İŞGEM’i işletmekle yükümlü olan kurumlar da Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Sivas - Merkez 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüdür.

Sivas şehrinin sosyoekonomik gelişimine katkıda bulunmak, Sivas İŞGEM Projesinin genel amacı olup bu amaç göz önüne alındığında, iş ortamının iyileştirilmesi, girişimciliğin teşviki ve işsizliğin azaltılması için Sivas İş Geliştirme Merkezi gerekli bir altyapıdır.