TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas’ta Tarım Ve Hayvancılık Sektörünün Sorunlarına Çözüm Arandı
29 Mayıs 2015 Cuma
27.05.2015

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “Tarım ve Hayvancılıkta Kırsal Kalkınma, Aile Çiftçiliği (Destekler-Hibeler-Teşvikler)” konulu sektör toplantısı Sivas’ta gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmaları; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail KEMALOĞLU, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı İsa ALBAYRAK, MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa COŞKUN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sivas İl Müdürü İhsan ASLAN tarafından gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarında, bilginin ve sermayenin tarım ve hayvancılıkla buluşturulması gerekliliği, gelişmiş ülkelerin tarım ve hayvancılık konularında önde gelen ülkeler olduğu, Sivas’ın tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’de bulunduğu nokta ve Sivas’ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin daha fazla değerlendirilmesi konusunda neler yapılabileceği hususu dile getirildi.

MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı İsa ALBAYRAK moderatörlüğünde gerçekleştirilen panel bölümüne konuşmacı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk FIRATOĞLU, Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat YÜKSEL, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Fatih GAVGACI, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatör Vekilli Halis ÖZTÜRK, Marka Grup Tarım Hayvancılık İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Halis KAPLAN ve Sivas İli Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ethem DOĞAN katıldı.

Ajans Genel Sekreter V. GAVGACI, Orta Anadolu koordinasyonunda hazırlanan TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı öncelikleri çerçevesinde sektörü değerlendirdi. GAVGACI panelde, Ajans tarafından bölgede ve Sivas ilinde bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler ve projelere sağlanan teknik ve mali destekler hakkında katılımcılarla bilgi paylaştı.

Panel oturumunda konuşmacılar kurumlarının tarım ve hayvancılık konusundaki bakış açılarını ve bu zamana kadar yaptıklarını, teşvik ve hibe mekanizmalarının işleyişlerini, yapılması gereken işbirliği ve koordinasyon hususlarını gerçekleştirdikleri sunumlarda anlattılar. Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.