TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas’ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
5 Haziran 2015 Cuma
05.06.2015

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile KOSGEB arasında bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacı doğrultusunda işbirliği protokolü imzalandı. ORAN Sivas Yatırım Destek Ofisi Hizmet Binası’nda gerçekleşen törene ORAN Genel Sekreter V. Fatih GAVGACI, KOSGEB Kayseri Hizmet Merkezi Müdürü Erdal ÇINAR, KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Müdürü Serhat HOŞCAN, KOSGEB Yozgat Hizmet Merkezi Müdürü Yüksel ÖZDEMİR katılım sağladı.

Ajans ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında 8-19 Haziran 2015 tarihleri arasında Sivas ilinde düzenlenecek olan eğitimle; başarılı girişimcilerin katılacağı deneyim paylaşımı toplantıları, iyi uygulama ziyaretleri ve uygulamaya yönelik içeriği ile girişimci adaylarının bilgi düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.

Kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının başvuru yapabileceği eğitim programını tamamlayan kursiyerler, KOSGEB tarafından sunulan 30.000 TL hibe ve 70.000 TL faizsiz kredi desteğinden yararlanma imkânı bulunmaktadır.
 
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı çatısı altında Bölgedeki kurum/kuruluş ve işletmelerin kapasitesinin geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan konularda işletmelerin farkındalık ve bilgi düzeyinin artırılması amacıyla oluşturulan ORAN Akademi kapsamında Sivas, Kayseri ve Yozgat illerinde ve ilçelerinde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” düzenlenmeye devam edecektir.