TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas’ın İmranlı ve Zara İlçeleri’nde Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Verildi
17 Nisan 2019 Çarşamba

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, TR72 Bölgesi’ndeki kar amacı gütmeyen paydaş kurumlar için düzenlediği eğitim programları kapsamında Sivas’ın İmranlı ve Zara İlçelerinde Kaymakamlıklar öncülüğünde; Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden oluşan proje ekiplerine Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi verdi.


İmranlı ilçesinde 23, Zara ilçesinde 26 kişinin katılımı ile 10-11 Nisan ve 15-16 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşen eğitim, İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Tuba UZUNOĞLU tarafından verildi.


Eğitimde; proje kavramı, proje fikrinin analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi, paydaş analizi, bütçe planlaması, faaliyet planlaması, mantıksal çerçeve yaklaşımı ve mantıksal çerçeve matrisi, projelerin finansmanı, uygulama planı, izleme ve değerlendirme, sürdürülebilirlik konuları işlendi.


Bölgede proje kültürünün yaygınlaştırılmasıyla paydaşların Ajans desteklerinin yanı sıra diğer desteklerden de faydalanma oranının artırılması hedeflenmektedir.


Eğitimlerden faydalanan paydaşlarımız, proje hazırlama aşamalarında da Ajans teknik yardım masasından yararlanabilmektedirler.

GÖRSELLER