TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Yozgat Sözleşmeleri İmzalandı
11 Şubat 2020 Salı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde Kalkınma Ajansları aracılığıyla yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na Yozgat’tan başvuru yapan projeler değerlendirilmiş ve başarılı bulunan projeler belirlenmiştir. Boğazlıyan Belediye Başkanlığı tarafından sunularak destek almaya hak kazanan “Mutlu Kreş Mutlu Yarın” projesi ile Çekerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından sunularak destek almaya hak kazanan “Çekerek Kültür ve Spor Dünyası” projelerinin sözleşmeleri imzalandı.


Yozgat Valisi Kadir ÇAKIR, Çekerek Kaymakamı Mehmet Çağatay ÇAKAL, Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp ÇAKIR, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan COŞAR ve Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ tarafından imzalanan sözleşmelerin toplam bedelinin 3.297.128 TL olarak gerçekleşmesi planlanmaktadır. Projelere yapılacak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği ise 2.400.000 TL olacaktır.


“Çekerek Kültür ve Spor Dünyası” projesi ile ilçede sosyal, sportif faaliyetlerinin artırılması amacıyla alan ve tesisler oluşturulacaktır. Bu alan ve tesislerle her kesimden insana sporu sevdirmek, sağlıklı yaşamın önemini kavratmak, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlamak amaçlanmaktadır.


“Mutlu Kreş Mutlu Yarın” projesiyle ise Boğazlıyan İlçesinde 3-5 yaş grubu çocuklar için kreş oluşturulacaktır. 3-5 yaş arası çocukların okul öncesi eğitim alması, okul öncesi eğitim kalitesinin artırılması, yetkin bireyler yetiştirilmesi ve kadın istihdamının artırılması amaçlanmaktadır.

GÖRSELLER