TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı.
27 Şubat 2013 Çarşamba
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Şubat ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 26 Şubat Salı günü Kayseri ORAN Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Şerif YILMAZ, Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK,  Yozgat Valisi Abdulkadir YAZICI, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ, Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf BAŞER, Kayseri İl Genel Meclis Başkanı Saadettin AYDIN, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan CAN ve ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU katıldı.



Toplantıda proje başvurularının 15 Mart 2013 tarihinde son bulacağı,  “Mali Destek Programları” kapsamında bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirildiği belirtildi. Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında bölge içerisinde il ve ilçe merkezleri başta olmak üzere 21 farklı merkezde bilgilendirme toplantısı ve toplamda 1.200 kişinin katılım sağladığı programlarda katılımcılarla mali destek programlarına ilişkin bilgilerin paylaşıldığı vurgulandı. Bilgilendirme toplantılarını müteakip bölgedeki potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje hazırlama eğitimleri organize edilerek Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde 8 farklı grupla ikişer günlük programlar halinde “Proje Hazırlama Eğitimleri” gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen YILMAZ, “Söz konusu eğitimlere bölge illerinden toplam 535 kişi katılım sağlamıştır.” dedi. Toplantıda Mali destek programlarına ilişkin “Teknik Yardım Masası” hizmetinin de Ajansımız tarafından 21 Şubat tarihinde başlatılmış olup 1 Mart tarihine kadar devam edeceği hatırlatıldı.


 
Ajansın Bölge Planı çalışmaları hakkında açıklamalar yapan YILMAZ, “Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan TR72 Bölgesinin 2014-2023 dönemini kapsayan ve Bölgenin 10 yıllık sürede kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere Ajansın başlatmış olduğu Bölge Planı hazırlık çalışmaları ilgili tüm tarafların katkısını almak suretiyle başlatmış ve tüm hızıyla devam etmektedir. 2014-2023 dönemi Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında, Kalkınma Bankası ve Erciyes Üniversitesi koordinatörlüğünde bölgenin farklı üniversiteleriyle işbirliği halinde çalışmalar başlatmıştır. Bu kapsamda, öne çıkan sektörler bazında TR72 Bölgesinin rekabet gücünün tespiti, TR72 2010-2013 Bölge Planında belirlenen stratejik sektörlerin bölgede geliştirilmesi ve Bölge İmalat Sanayi yapısının tespiti amacıyla analiz çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Saha araştırmalarının da ağırlıklı olduğu bölge planı çalışmalarının, bölgesel kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve bölgede sektörel çeşitlenmenin sağlanmasına önemli ölçüde katkı sağlamasını temenni ederim.” dedi.

Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından Erciyes Dağında Master planı çerçevesinde yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulunuldu.