TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Teknik Destek Programı Kapsamında 120 Anaokulu Öğretmenine Kodlama ve Robotik Yazılım Eğitimi Verildi
27 Nisan 2018 Cuma

2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Türkiye Üstün Zekâlı Ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı Kayseri Şubesi’nin yararlanıcısı olduğu TR72/17/TD/0095 referans numaralı “Anaokulunda Kodla Öğren Robotla” başlıklı teknik destek faaliyeti 14-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Refika Küçükçalık Ortaokulu’nda gerçekleştirilmiştir.


Proje kapsamında, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli 120 anaokulu öğretmenine kodlama robotik yazılım konuları anlatılmıştır. Eğitim alan öğretmenler; anaokullarında çocuklara kodlamanın mantığını, kod yazmayı, matematiksel düşünmeyi, hayatlarının her anında karşılarına çıkabilecek sorun ve problemleri çözme yeteneklerini geliştirmeye fayda sağlayacak bu eğitim ile geleceğin yazılımcılarını anaokulundan itibaren yetiştirmeye çalışacaklar.


Eğitmen Serdar TUFAN tarafından verilen ve 6 grupta, 12 gün süren eğitim 29 Nisan tarihi itibari ile tamamlanacaktır. Eğitimin sertifika töreni TÜZDEV Başkanı Kemal TEKDEN, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÖZTÜRK, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve eğitim alan öğretmenlerin katılımı ile 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.


ORAN Kalkınma Ajansı Teknik Destek faaliyetlerine 2018 yılı içerisinde de devam edecektir.