TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yatırım Teşvike Hazırlanan Hazine Arazileri
2 Mart 2017 Perşembe
 03.02.2017

Ekonomi Bakanlığı Yatırım Teşvik Belgesi sahibi olan yatırımcılara tahsis edilebilecek olan “yatırım teşvike hazırlanan hazine arazileri” verilerine göre Türkiye genelinde Turizm, Hayvancılık, Eğitim gibi alanlarda yatırım yapmak isteyen teşvik belgesi sahibi yatırımcılar için tahsis edilebilecek yatırım teşvikine hazırlanan 489 adet hazine arazisinin olduğu ve Yozgat için ise bu rakamın 12 olduğu ifade edilmektedir. Yozgat’ta belirlenen bu alanların hepsi ilçelerde yer almakta olup il merkezinde bu statüde olan arazi olmadığı ayrıca Yozgat özelinde belirlenmiş olan bu arazilerin hepsinin hayvancılık yatırımı yapmayı düşünen yatırımcılara yönelik olduğu belirtilmiştir.

Yatırım yapmayı düşünen teşvik belgesi sahibi yatırımcılara yer tahsisi konusunda fayda sağlayacağı düşünülen bu uygulamaya yönelik ayrıntılı bilgilere ve tahsisi mümkün olan arazilere yönelik ayrıntılı bilgilere aşağıda belirtildiği şekliyle ulaşım sağlamak mümkündür.


1. http://www.milliemlak.gov.tr/ adresine giriş yapılarak “Yatırım Teşvik İlanları” sekmesi tıklanır.


2. Sol alttaki “Yatırım Teşvike Hazırlananlar” seçeneği seçilir


3. Harita üzerinden Yozgat(veya ilgili il) seçilir.


4.Seçilen kriterlere uygun gelen seçeneklerde ilgi duyulan yere ait resim tıklanarak ilgili araziye ait ayrıntılı bilgiler görülebilir.