TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta Yapıldı.
28 Mayıs 2012 Pazartesi
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2012 Perşembe günü, Yozgat Valiliği Toplantı Salonunda yapıldı.

Yönetim Kurulu Toplantısına; Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yönetim Kurulu Üyeleri; Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ile Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reşit Özkanca ve Genel Sekreterimiz Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Vali Necati Şentürk yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Nisan 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programına başvuru süreci başlamış bulunmaktadır. Ayrıca, bölge ekonomisine yönelik oluşabilecek tehdit ve risklere karşı acil tedbirlerin alınmasında ve kritik öneme sahip araştırma, planlama çalışmalarının yapılmasına zemin hazırlayacak Faaliyet Destek Programı; bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılması ile büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede katkı sağlayacak olan faaliyetlere destek sağlayacaktır. Bu programdan kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kar amacı gütmeyen diğer birçok kurum ve kuruluş yararlanabilecektir. Program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 600.000 TL olup, verilecek destek miktarı asgari 20.000 TL ve azami 50.000 TL olacaktır. Programa başvurular ise 16 Kasım 2012 tarihi itibariyle sona erecektir.

Ajansımız, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalar için eğitim alma, plan, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık hizmeti ve lobi faaliyetleri ile uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere teknik destek sağlamaktadır. Mayıs ayı itibariyle kamuoyu ile paylaştığımız Teknik Destek Programı kapsamında desteklenecek teknik destek talepleri için tahsis edilen toplam kaynak tutarı ise 350.000 TL’ dir. Program kapsamında teknik destek başvuruları Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos, Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık aylarını kapsayan ikişer aylık dönemler halinde sürekli olarak alınacaktır.” dedi.

Program, Kent Park Restoran’da yenilen öğle yemeğinin ardından, Şahin Tepesi Projesi’nin gezilmesiyle sona erdi.