TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yozgat-Çorum Tedarik Zinciri Buluşması Gerçekleştirildi
4 Şubat 2019 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat OKTAY’ın talimatıyla Yozgat’ta faaliyet gösteren ancak pazar bulma konusunda zorluklarla karşılaşan firmaların özellikle çevre illerde var olan tedarik zinciri ağlarına katılmalarını sağlamak amacıyla proje yürütülmektedir. Yozgat Valiliği başkanlığında ve ORAN Kalkınma Ajansı ile Yozgat TSO işbirliğinde yürütülen bu proje kapsamında yerel üretimin canlandırılması, tedarik ağında karşılaşılan problemlerin giderilmesi, geniş bir iş ağına sahip olunması, ulusal-uluslararası pazarlarda firmaların yeterli yetkinliğe sahip olunması, projenin başarılı bulunması durumunda ise model olarak alınması ve Türkiye genelinde uygulanması amaçlanmaktadır.


Proje kapsamında yer alan firmalara yönelik üretim envanterleri belirlenmiş ve çevre illerdeki sektörlerde faaliyet gösteren firmalarla birebir eşleştirme yapılmıştır. Bu kapsamda 02 Şubat 2019 tarihinde Çorum’da projenin bir aşaması olarak Çorum’da faaliyet gösteren firmalarla Yozgat’ta faaliyet gösteren firmaların bir araya getirildiği Yozgat-Çorum Tedarik Zinciri Buluşması organize edilmiştir.


Organizasyona Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY başta olmak üzere, Yozgat Valisi Kadir ÇAKIR, Çorum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ, Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı Ahmet ŞİMŞEK, Yozgat TSO Başkanı Sinan ÇELİK ve Çorum TSO Başkanı Çetin BAŞARANHINCAL, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve diğer ilgili kurum/kuruluş temsilcileri katılım sağlamıştır.

GÖRSELLER