TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı Gerçekleştirildi
20 Ocak 2016 Çarşamba
20.01.2016

Yozgat Valiliği ve ORAN tarafından düzenlenen, Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Sn. Bekir BOZDAĞ’ın da katılımıyla “ Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı” 14/15 Ocak 2016 tarihlerinde Yozgat’ta gerçekleştirildi.



Çalıştay, Yozgat Valisi Sn. Abdülkadir YAZICI, Bozok Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Salih KARACABEY ve ORAN Genel Sekreteri Sn. Kamil TAŞCI’nın açılış konuşmalarıyla başladı.


 
Çalıştayın ilk günü, Ekonomik Kalkınma Gündemi ve Sosyal ve Kültürel Gelişme Gündemi başlıkları çerçevesinde kamu kurumu temsilcileri, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarından gelen katılımcılarla birlikte 11 masada yaklaşık 120 kişi tarafından çalıştay konuları tartışılıp değerlendirildi.



İkinci gün öğleden önce çalıştay sonuçlarının değerlendirilmesi yapıldı ve, çalıştay sonucunda alınan çıktılar da her masanın moderatörleri tarafından ayrı ayrı sunulmuştur.

Öğleden sonra ise kum sanatı gösterisi ile başlayan programda Yozgat ve Yozgat’a yapılabilecek projeler anlatılarak açılış yapıldı ve çalıştayda iki ana başlık olan Ekonomik Kalkınma ve Sosyal ve Kültürel Gelişme konularında alınan çıktılar ORAN Genel Sekreteri Sn. Kamil TAŞCI ve Bozok Üniversitesi Teknopark Müdürü Sn. Orhan HAZER tarafından Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet YILMAZ  Adalet Bakanı Sn. Bekir BOZDAĞ ve diğer katılımcılara sunuldu. Ajans Genel Sekreteri Sn. Kamil TAŞCI sunumlara ek olarak, Yozgat’a yönelik bugüne kadar yapılmış çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Yozgat’ın bölge ve özelinde ORAN nezdinde önemli bir yer tuttuğu, bundan sonrasında Yozgat’a yönelik yapılacak olan yatırım ve çalışmaların artarak devam edeceği bilgisini verdi.

Sunumlardan sonra Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet YILMAZ ve Adalet Bakanı Sn. Bekir BOZDAĞ çalıştay çıktıları ve organizasyon hakkında değerlendirmede bulundular ve çalıştayın çok verimli geçtiği belirttiler. Bu çalıştayların önümüzdeki yıllarda da belirli aralıklarla yapılması tavsiyesinde bulundular ve bu noktada organizasyonun mutfağında yer alan Ajans Genel Sekreteri Sn. Kamil TAŞÇI’ ya ve Ajans personeline teşekkürlerini ilettiler.

Son olarak, katılımcıların soru, görüş ve önerileri alınarak Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı sonlandırıldı.